Povrch komunikace, která prochází středem Třemešné až k železničnímu přejezdu, září novotou. Místní namísto radosti z nové vozovky jen nechápavě kroutí hlavami.

„Nejsme sice odborníci na hodnocení kvality původního povrchu, ale nejeden řidič si bude lámat hlavu, proč se dobrý povrch, který má jen pár lokálních děr, musí opravovat v tak velkém rozsahu. Škoda, že finance nejde plynule přesouvat mezi ŘSD a krajem podle potřeby a přání obcí. Daleko více by nás totiž jistě potěšilo dokončení opravy povrchu komunikace na Jindřichov. Jenomže silnice II. a III. třídy mají jiného vlastníka než silnice I. tříd. No co se dá dělat?“ komentovalo situaci vedení obce ve zpravodaji Třemešné.

Smogová situace v Mostě.
Poruchy učení? Může za ně i špinavý vzduch, zjistili lékaři

Občané sousedního Města Albrechtic marně upozorňují, že silnice v Burkvízu už naléhavě potřebuje opravu. Město vyzvalo občany, ať požadavek podpoří peticí.

„Hlavním cílem petice je dosáhnout rekonstrukce a modernizace silnice III/45811 v Burkvíze. Technický stav této silnice je v současné době již neudržitelný a nevyhovující. Nevyhovující stav často zapříčiňuje častější poškozování osobních vozidel. Stejně tak je stav vozovky neuspokojivý pro příjezd záchranné služby či hasičů, ale stejně tak i pro vývoz komunálního odpadu. Pokud tedy chcete podpořit opravu této silnice, přijďte, prosím, podepsat petici na podatelně městského úřadu u slečny Veroniky Špalkové,“ vyzvalo vedení albrechtické občany, aby podpořili úsilí o opravu havarijní silnice třetí třídy, která už začíná být nebezpečná.

Sraz účastníků pochodu po obnovené cestě byl před kostelem v Branticích.
Znovuobnovená cesta z Brantic do Radimi