Někteří přišli dát najevo svou nespokojenost se současným politickým systémem a podpořit radikální požadavky Holešovské výzvy. Jiní si ze zvědavosti chtěli poslechnout, co by se podle této iniciativy mělo dít dál po odstoupení vlády a demisi prezidenta Klause.

V úvodu se představili krnovští fanoušci Holešovské výzvy, aby veřejnosti vysvětlili, co se jim vlastně nelíbí. Vadí jim například, že rodiče tráví příliš dlouhou dobu v práci, takže nemají čas na výchovu děti, které sedí u počítače. Dále se jim nelíbí, že se zvedají daně i věk pro odchod do důchodu, přestože není jisté, zda dnešní daňoví poplatníci sami nějaký důchod dostanou. Nejsou spokojeni ani s přibývajícím počtem bezdomovců nebo s korupcí.

Hlavní organizátorkou mítinku byla krnovská psycholožka Vlasta Sehnalová. „Jako klinický psycholog s mnoholetou praxí mohu potvrdit, že v populaci přibývá lidí s depresemi. V mnoha případech jsou jejich problémy přímým důsledkem současného systému, který má na svědomí rušení pracovních míst, dluhy, exekuce a nejistotu,“ vysvětlila, proč se přidala k iniciátorům Holešovské výzvy, a zopakovala, že lidé mají právo žít bez obav o vzdělání, zdraví, práci a zasloužený důchod.

Kromě svržení vlády, abdikace prezidenta a předčasných voleb patří k nejdůležitějším cílům Holešovské výzvy zastavení církevních restitucí i penzijní, sociální, zdravotnické a školské reformy nebo odmítnutí smlouvy ACTA, která má chránit autorská práva na internetu.

Zdroj: Youtube