Mohou nastat situace, kdy u některého ze společně transportovaných pacientů ještě nejsou známy výsledky testu na koronavirus. 

UFO v Kroměříži, 10. dubna 2020
Létalo nad Kroměřížskem UFO? Co si myslíte vy, podívejte se na VIDEO

„Problém, na který jsem narazil je transport pacientů. Pokud pojedete vy nebo vaši příbuzní sanitkou z domu na ošetření, měli byste být převáženi vždy samostatně, případně jen se svým doprovodem. Jiná situace je při odvozu z hospitalizace, kdy pacienti po propuštění z nemocnice nejsou infekční a proto mohou být převáženi spolu. Ve čtvrtek jsme řešili situaci, kdy byla pacientka ze sociálního zařízení přivezena soukromou zdravotní dopravní službou s jinou pacientkou, u které byla posléze potvrzena coronavirová infekce. Pokud by jela samostatně, všichni by si ušetřili mnoho problémů,“ popsal Václavec konkrétní případ společného převozu dvou pacientek. 

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vymyslel užitečnou aktivitu ty, kteří mají výhled do zahrady a sledují, jací ptáci tam přilétají na jaře.
Vidíš do zahrady? Tak zaznamenej, kde co lítá!

Ladislav Václavec rovněž informoval, že v krnovské nemocnici museli provizorně vyčlenit infekční část pro oddělení, kde leží první pacientka s potvrzenou koronavirovou infekcí.

“Hospitalizována je pro jiné potíže, coronavirová infekce má u ní lehký průběh. Přeji brzké uzdravení,“ doplnil Václavec.

Krnovské divadlo se opět stalo terčem vandalů.
Počmáraná fasáda budovy krnovského divadla. Policie hledá svědky