„Natáčení je už téměř u konce. Deset dnů jsme točili na Barrandově, na Bouzově točíme úplný začátek připravovaného druhého dílu. Ve čtvrtek budeme ještě na Bouzově, v pátek v Sobotíně,“ nastínila výkonná producentka Kristýna Kamenická.

Hlavní postavou druhého dílu se stává alchymistka Amélie (Eliška Křenková), která se společně se svojí nejlepší kamarádkou princeznou Ellenou (Natália Germáni) a princem Janem (Marek Lambora) vydává do alchymistického města zvaného Ayra.

Zámek Slezské Rudoltice je fotogenické místo. To už dávno zjistil Zdeněk Caisberger, který jako pilot dronu zaznamenává krásy zámku ze všech stran.
Podívejte se na krásu zámků a hradů Moravskoslezského kraje. O víkendu otevírají

Přestože se opět bude jednat o magické hrátky s časem, mohou se diváci těšit na nový motiv: alchymistka Amélie se bude v během celého filmu setkávat se svým minulým já. Eliška Křenková si tedy zahraje dvojroli.

„Minulá Amélie slouží té současné jako zrcadlo, aby jí ukázala, jak moc se vzdaluje sama sobě. Celý příběh jsme totiž postavili na morálním dilematu dospívající dívky, která se musí vypořádat s nově nabytou mocí,“ řekl scénárista Lukáš Daniel Pařík.

Na čtvrtečním natáčení se podílelo zhruba šedesát členů štábu a obdobný počet komparzistů.

Pokud chcete Zubaté žáby, musíte se odvážit až do centra Bruntálu. Žádný e-shop je nedoručí.
OBRAZEM: Bruntál je stále zdrojem nejčernějšího humoru, podívejte se

„Komparzisty jsme nasbírali z řad našich fanoušků. Docela se nám to osvědčilo. Jsou to lidé, kteří si chtějí zahrát v pohádce, je to pro ně zážitek. A to i když je komparzista jedna z nejnáročnějších pozic u filmu. Je hodně o čekání,“ řekla Kristýna Kamenická.

Zábavná dvojka

Před kamerou ve čtvrtek hrál i Martin Písařík. Ztvárnil strážného Martina, jednoho ze dvou strážců princezny Elleny.

Osoblažská úzkokolejka.
VIDEO: Co má společného Harry Potter a Moravskoslezský kraj? Budete se divit!

„S druhým strážným, kterého hraje Jakub Ouvín, jsme se hrozně spřátelili. Jsme taková zábavná dvojka na place i mimo záběry, věřím, že budeme zábavná dvojka i před kamerou pro diváky. V druhém díle jsme dostali mnohem víc prostoru, abychom vážný příběh odlehčili,“ řekl.

Na Bouzov, kde si zahrál už v prvním díle pohádky, se rád vrátil.

„Mrzí mě, že tu netočíme celý film, že jsme tu jenom pár dní. Celý tento kraj se mi líbí. Člověk je v úplně jiném světě, v krásném prostředí. Jsme ubytovaní v resortu Sobotín, což je pro nás jako filmaře výjimečný luxus, velmi příjemně nás tam přijali. Myslím, že Bouzov k pohádce patří a točit tu je mnohem příjemnější, než v nějakých kulisách,“ dodal.

Zámek Slezské Rudoltice
Slezské Versailles opět ožívá. Do Rudoltic na Osoblažsku přijede i Václav Neckář

Pohádku filmaři dotočí příští týden v Praze. Pak je čeká práce ve střižně a v postprodukci. Premiéra snímku je naplánovaná na 10. listopadu 2022.