Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Přijďte zrelaxovat u vaření kotlíkového guláše

Soutěže ve vaření kotlíkového guláše na ohni jsou poměrně běžné.
K těm nejoblíbenějším jak mezi soutěžícími týmy, tak i návštěvníky patří tradiční Kočovský kotlík. Letošní ročník proběhne na návsi v Moravskoslezském Kočově v sobotu 3. září od 8 hodin.

2.9.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Martina Hašková

Registrace soutěžních týmů probíhá na obecním úřadě, ale přihlásit se je možné rovněž přímo na místě v den konání soutěže. Startovné pro tým je 150 korun, počet členů v týmu není nikterak omezený. Čas na uvaření guláše je stanovený nejvýše na čtyři hodiny. Porota bude hodnotit také výzdobu stánků, kostýmy a průběh vaření, čistotu a doprovodný program.

Diváci si pak mohou za 5 korun koupit hlasovací lístek, který je opravňuje k ochutnání jednoho uvařeného guláše. Lístky jsou slosovatelné a ve hře budou hodnotné ceny.

„Důvod, proč Kočovský kotlík pořádáme, je jednoduchý. Odpočinout si od stresových situaci v životě a v zaměstnání a užít si i jiné vaření, než na jaké jsme běžně zvyklí," přiblížil starosta Moravskoslezského Kočova Josef Havlik.

Organizátoři Kočovského kotlíku vypracovali pestrá pravidla. Pro podrobnější informace je možné si zavolat na 554 712 216 nebo napsat na e-mail obeckocov@centrum.cz.

Cizinci často považují guláš za typické české národní jídlo. My v českých zemích ale víme, že pokrm pochází z Maďarska. Už jen proto, že počeštěný název guláš pochází z maďarského slova gulya, což znamená hovězí stádo.

Původně se jednalo o hovězí polévku kořeněnou sladkou i pálivou paprikou, do níž se často přidávala mrkev. V maďarské verzi se guláš nikdy nezahušťuje moukou a vždy se podává s bílým chlebem.

Ladislav Olejníček

Autor: Redakce

2.9.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ivo Vondrák.

ON-LINE rozhovor s Ivo Vondrákem, hejtmanem a krajským lídrem ANO 2011

Ve středu budou stávkovat praktičtí lékaři a lékárny.
11

Chystáte se ve středu ke svému lékaři? Nechoďte, bude zavřeno

Lesní bar získal cenu kraje

Vyhlášení prvního ročníku soutěže Ceny cestovního ruchu Olomouckého kraje se konalo minulý čtvrtek večer v olomouckém arcibiskupském paláci.

Vocelka děkoval Aulehlovi

Vernisáž otevřela výstavu fotografií Tomáše Vocelky. Tento krnovský rodák stál u počátků Regionu. Obdivuje práci krnovského fotografa Gustava Aulehly.

POZNÁMKA FIDELA KUBY: Co je to zázrak?

Polští a čeští katolíci hledají důvody k modlitbě i v historii. Sledují hlavně výročí zázraků.

Proč Krnovsko potřebuje přehradu, a Olomouc ne?

Ministr zemědělství Marian Jurečka vysvětlil, proč lze Olomouc chránit před povodněmi i bez přehrady, zatímco Krnovsko a Opavsko se bez heřminovské přehrady neobejdou.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení