„Velmi dlouho jsme přemýšleli nad mottem tohoto turnaje a nakonec jsme se rozhodli, že letos to bude Turnaj rozlučkový," řekl zakladatel turnaje a bývalý starosta města Andělská Hora Dušan Vavřík.

Turnaj připravuje zakladatel se svými pomocníky Svatoplukem Vrbou nebo Zdeňkem Valentou pro starostky, starosty, zastupitelky a zastupitele měst a obcí Polské a České republiky. Účastní se jej každý rok i další hosté a sportovní přátelé. Divácky nejatraktivnější je především páteční nástup představitelů místních samospráv v pestrobarevných kostýmech. Vloni to byly slušivé retro kostýmy, předloni cirkusové, rok předtím masky zvířecí.

„Již sám letošní název tohoto turnaje znamená, že je to sice turnaj poslední, ale rozhodně nejde o to, abychom nějak smutnili. Věřím, že přijedete v co největším počtu a budeme se stejně bavit, jako by to byl třeba turnaj první," přál si zakladatel Vavřík. No a co se týče kostýmů, hráči si letos mohou vybrat z témat předešlých čtrnácti turnajů. „Bez kostýmu, nebude hráč připuštěn. Ke hře," podotkl recesista Vavřík k poslednímu ročníku mezinárodního turnaje.

V jakých kostýmech hráli tenis:
2014 Rozlučkový
2013 Retro tenis
2012 Pod šapitem Cirkusu Humberto
2011 Ve světě zvířat
2010 Indiánské léto na Divokém západě
2009 50. až 60. léta
2008 Maškarní bál
2007 Z pohádky do pohádky
2006 Nedbálková a navíc mezinárodní
2005 Vánoční
2000-2004 V kostýmech se nehrálo

Vítězové loňského turnaje:
dvouhra - Petr Tománek
útěcha dvouhry - Jiří Martinů
čtyřhra - Antonín Petroš a Petr Tománek
berlička-hráči nad 60 let - Jiří Turýn