Mezi poutníky byla i teprve pětiletá Natálka Oslejová z Andělské Hory. „Přišli jsme s bráchou Honzou, hezké to tu je, poznala jsem i pana faráře, protože chodívám s babičkou do kostela," vysvětlila malá poutnice. Mši svatou vedl Marek Žukowski, duchovní správce Římskokatolické farnosti Malá Morávka. Pod jeho farnost spadá také kostel svaté Anny na Annabergu.

Marek Žukowski přivítal nejen místní farníky a lidi z blízkého okolí, ale i ty, kteří vážili opravdu dlouhou cestu. Patřili k nim například poutníci z jeho rodného Jablunkova. „Vítám také skautský oddíl, který zde u kostela táboří," představil další účastníky pouti na začátku mše Žukowski.

Bohoslužbou potom poutníci společně uctili rodiče Matky boží Panny Marie, kterými jsou podle bible Jáchym a Anna. O hudební doprovod během mše se postaral Pěvecký sbor města Vrbna pod Pradědem sbormistra Leoše Sekaniny. Po mši před kostelem vyhrávala bruntálská dechovka. Městský úřad se postaral ve spolupráci s andělskohorskými dobrovolnými hasiči o občerstvení, stánky, posezení a veškeré materiální zabezpečení.

„Týden jsme vysekávali alej vedoucí na Annaberg a veškeré okolní pozemky, alej jsme museli uklidit. Postarali jsme se i o nátěry a údržbové práce na kostele," řekl starosta Miroslav Novotný. Ale vyplatilo se to, ke kostelu svaté Anny se křížovou cestou vydalo v neděli 29. července několik stovek poutníků.