Co se týká Opavy, vzpomínkové setkání u příležitosti 99. výročí vzniku samostatného československého státu, se uskuteční zítra v 10 hodin u budovy Slezské univerzity na Masarykově třídě. Obyvatelé Hlučína se již dnes sejdou u reliéfu T. G. Masaryka, který se tuto středu opět vrátil na bludný balvan u staré hlučínské bašty.

„Vedení města Hlučín zde položí kytice k připomínce Dne vzniku samostatného československého státu, který připadá na sobotu 28. října. K pietnímu aktu zve starosta i další občany města, a to mezi 8.45 a 9 hodinou,“ řekla mluvčí hlučínského úřadu Ivana Gračková.

V Krnově slavili 99. výročí republiky už v úterý. Zítra se tak bude státní svátek v Krnově slavit hlavně sportem. Na toto datum připadly hned dvě akce. Krnovský cyklokros a Mezinárodní turnaj mládeže v boxu. Příznivci cyklokrosu se začnou sjíždět na louku pod Kolibou v 9 hodin, boxerské mistrovství bude slavnostně zahájeno v 15.30 hodin v sokolovně v Petrovické ulici.

Kromě těchto vzpomínkových akcí mohou lidé navštívit i řadu dalších. Milovníci koní zajisté ocení Hubertovu jízdu, kterou připravil na zítřek Hřebčín HF Velké Hoštice. Akce začíná v 10 hodin v areálu Českého svazu chovatelů. V Bolaticích pak pořádají zítra od 20 hodin v kulturním domě maškarní bál pro dospělé. Hrát bude kapela Jen Tak Band.

Zavítat můžete během zítřka také na pohárovou soutěž Grand Prix Pepa Opava 2017 ve Slezském divadle. Semifinále soutěže začíná v 10 hodin, finále pak v 16 hodin. Součástí akce je i Sportovní víkend G. P. Pepa v obchodním centru Breda a Weinstein v Opavě.

Neděle pak bude ve znamení drakiády. Akce začíná v 15 hodin ve Lhotce u Litultovic ve směru na Životské Hory. Na programu je soutěž v pouštění draků, a to jak vlastnoručně vyrobených, tak kupovaných.

Před Dušičkami zavítají na trh do Chalupek stovky nakupujících.
Dušičky jsou tady! Češi míří za nákupy na trhy do Polska