V rámci celého Moravskoslezského kraje je v průběhu prázdnin realizována preventivní akce „Na kole jen s přilbou“, která je zacílena na cyklisty jako na jedny z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu. Proto se policisté z obvodního oddělení Krnov společně s policejní preventistkou vydali za cyklisty právě na toto frekventovanou cyklostezku.

Policisté postavili svůj infostánek na cyklostezce z Krnova do Opavy.  V rámci akce  „Na kole jen s přilbou“ diskutovali s cyklisty, jak mohou zvýšit bezpečnost.
V Krnově policisté mluvili s cyklisty o přilbách

"Policisté upozorňovali cyklisty zejména na jejich bezpečnost v dopravě, na správnou výbavu jízdního kola, používání reflexních prvků, ale také neopomněli zdůraznit zákaz řízení jízdního kola pod vlivem alkoholu. Zároveň také připomínali důležitost používání ochranné přilby při jízdě nejen na kole, ale také na koloběžce. Přestože zákon ukládá tuto povinnost pouze osobám mladší než 18 let, apelovali policisté i na starší ročníky, zejména seniory, aby dbali na své zdraví a ochrannou přilbu používali také," uvedla Karla Špaltová z krajského oddělení prevence Policie ČR.