Navštívili bruntálskou městskou expozici i kostel na náměstí Jana Žižky a velmi se jim líbilo ve wellness centru v Dukelské ulici v Bruntále. Cílem návštěvy bylo upoutat pozornost polských médií a vzbudit zájem dalších turistů z Polska o zdejší oblast.

„Jsem v Bruntále poprvé, a rozhodně ne naposledy. Vaše město a okres mají co nabídnout, my se budeme snažit propagovat Jeseníky a jejich podhůří ze všech sil," řekl během prohlídky města Mariusz Studzienny z redakce internetového zpravodajství Głuchołazy online.

Město 
a okres se líbí také Joanně Korzeniowske z kulturního střediska v Prudniku. Jezdívá často do bruntálského wellness centra a sama je organizátorkou přeshraniční turistiky.

Jen vloni přivezla do bruntálského okresu Joanna Korze᠆niowska pět set polských turistů. „Bylo to v rámci spolupráce s městem Bruntál. Kulturní akce probíhaly v rámci rekonstrukcí vašeho parku a parku v Prudniku," řekla Korzeniowska, která za polskou stranu zodpovídala za většinu kulturních a společenských setkání.

Dobrou spolupráci má Prudnik a jeho obyvatelé 
i s krnovskou radnicí. „A nejen 
z Prudniku, ale i z okolí. Turistiku prostě podporujeme naplno," dodala členka výpravy.

Starosta Bruntálu Petr Rys doufá, že podobné akce podpoří turistiku a vzájemné poznávání. „Věřím, že o nás budete psát jako o místě, kde je možné trávit i týden odpočinku, a že vy sami se sem vrátíte jako turisté," řekl Petr Rys.