Noc radnice se letos v Krnově ponese v pohádkovém duchu. Úředníky vystřídají postavy z pohádek v 17 hodin, kdy vyrazí na prohlídku první skupinka návštěvníků. Na procházku tajemnými chodbami historické radnice většinou vyráží rodiče s dětmi.

„Stejně jako vloni, kdy Noc radnice ovládli loupežníci, budou mít návštěvníci možnost si prohlédnout radnici za svitu stovek svící, a to od sklepa po věž. Na mnoha místech pak na ně budou čekat pohádkové bytosti,“ říká Zuzana Pavlusová z oddělení vnějších vztahů Městského úřadu Krnov.

Na některých stanovištích se budou muset děti poprat s úkoly, na které se však mohou připravit už předem. „Budu zjišťovat, jestli děti vědí, kolik má hodina minut a sekund, jak dlouhý je jeden světelný rok nebo jak dlouho ráno kokrhá kohout.

Kdo neodpoví na veškeré otázky správně, bude obsluhovat po celý rok radniční hodiny a jejich provoz tak budeme mít zdarma,“ prozradil svůj záměr zlý věžní skřítek Ciferník, který nehodné děti hází do pytle a pak je zavírá na celý týden v radniční věži, aby za trest obsluhovaly zvonění na radničních hodinách.

Noc radnice počítá s prohlídkami ve dvacetičlenných skupinkách po dvacetiminutových intervalech. Poslední skupinka vstoupí do radnice ve 20 hodin. Jednotné vstupné je 20 korun za osobu. Vstupenky s časovými rezervacemi prodává Informační centrum na Hlavním náměstí.