V Krnově se zimy bez sněhu staly standardem. Rezivějící vlek na Cvilíně je vzpomínka na ladovské zimy uplynulých dekád. Krnovští lyžaři začali jezdit na vlek do Vraclávku, kde před čtyřmi lety vymysleli “Medový závod“, který kombinuje obří slalom s propagací včelařství. 

Herec Štěpán Kozub
Není důvod z Ostravy odcházet, říká mladá herecká hvězda Štěpán Kozub

„Medový závod se bohužel ruší. Pořádná zima ještě nebyla a končí dříve, než jsme zvyklí. Nepodařilo se nám kvůli teplému počasí udržet sjezdovku ve stavu způsobilém k provozu, natož k uskutečnění závodu. Omlouváme se všem, kteří se na něj těšili stejně jako my, i těm, kteří nám jakkoliv pomohli v přípravách na něj. Děkujeme všem lyžařům, kteří k nám tuto sezónu zavítali. Bohužel na lyže už to letos nevypadá,“ vzkázali vlekaři z Vraclávku svým příznivcům a vyzvali je, ať si zbytky sněhu na kopci užijí aspoň na sáňkách.

Přibližně ve stejné době dorazila do Karlova největší rolba světa: Prinoth Beast. 

Do Karlova pod Pradědem dorazila největší rolba na světě: Prinoth Beast. Můžete ji vidět v akci každý den dvakrát, před denním i večerním lyžováním u lanovek Karlov Ski Express a Roháč Express.Zdroj: Robin Sedlář

Díky výkonu 527 koní a šíři více 6,2 metrů zvládne až dvakrát tolik práce než běžné rolby.

„Zvláště v náročných klimatických podmínkách letošní zimy je nutné svahy upravit v ten správný okamžik, aby byl svah opravdu dokonalý,“ uvedl zástupce Ski Arény Karlov Jan Mitáš s tím, že rolbu lze vidět v akci u lanovek Karlov Ski Express a Roháč Express. 

Fotografie z roku 1950, která má na rubu razítko krnovského fotoateliéru. Díky této indicii se podařilo v Krnově vypátrat potomky volyňských Čechů Bohuslava a Olgy Čepkových, kteří za holokaustu prokázali lidskost a statečnost.
V Krnově ožil příběh z období holokaustu, lidé pomáhali hledat zachránce rodiny