Řidiči se už řadu týdnů musí vyhýbat v místě, kde se vozovka zúžila do jednoho pruhu. Na propadlý kanál už z dálky upozorňují dopravní značky „Jiné nebezpečí“ a „Nerovnost vozovky“, a také návěstní desky se třemi červenými pruhy, jaké známe z železničních přejezdů. Navíc je propadlý úsek ohraničený nasprejovanou čárou a vykřičníkem.

Neznámý vtipálek nebo streetartový umělec nyní doplnil oficiální dopravní značení živým vánočním stromečkem, který jakoby roste přímo z propadlého asfaltu. Jde o plně funkční označení problematického místa, protože vánoční baňky za soumraku a v noci odráží světla reflektorů stejně spolehlivě jako jiné reflexní prvky.

Obžalovaného přivedla ozbrojená vězeňská služba.
Přepadení v Bruntále u soudu: násilníka hlídala ozbrojená eskorta
Polský kamion neprojel pod mostem přes Albrechtickou ulici v Krnově.
OBRAZEM: Polský kamion se zasekl pod mostem v Krnově

„Denně cestou do práce objíždím propadlý kanál v Revoluční ulici a kroutím hlavou, že s tím od zimy nikdo nic nedělá. Dnes jsem po Revoluční jel znovu a místo lamentování jsem se musel smát. Za mě má vánoční stromeček palec nahoru,“ pochválil nápadité využití vánočního stromečku jako dopravní značení krnovský řidič Dalibor Zlomek.

"Někdo stromečkem originálně upozornil zodpovědné orgány, že od Vánoc máme v Revoluční propadlou kanalizaci a nic se s tím neděje. Spíš bych čekal, že někdo nazlobený k tomu propadlému kanálu namaluje falus nebo heslo ANO bude líp, aby se to konečně začalo řešit, ale stromeček je taky srozumitelný symbol," komentoval stromeček Jan Tománek, majitel pivního baru Prezident, který se na propadlou kanalizaci každý den dívá přímo od pípy.

Autor nápadu musel nejdřív vyřešit technický problém, protože stromeček je malý a dutina pod asfaltem hluboká. Do dutiny proto nejdřív spustil keramický hrnec na kysané zelí, aby měl stromeček na čem stát. Nebýt bytelného podstavce z hrnce zelňáku, ze stromečku by vyčuhovala jen špička.

Organizátorem benefičního koncertu pro Ukrajinu byla Římskokatolická farnost v Krnově, měl také podporu města Krnova. Vystoupil na něm také krnovský rodák houslista Heinz Hübner.
Koncert pro Ukrajinu spojil Čechy a Němce