Co se týká do letoška nevzhledného a nevyhovujícího autobusového stanoviště, práce jsou již za polovinou. „Povrchy a hrubé práce, probíhá montáž čekárny, hotová je i dosud ve městě chybějící stavba toalet. Stavba probíhá bez jakýchkoliv potíží," potvrdil rýmařovský starosta Petr Klouda.

Totéž ale neplatí pro druhou stavbu, jíž je Školní náměstí. Renovaci náměstí zpomalily a navíc i prodražily archeologické nálezy.

„Kvůli archeologickému průzkumu se nedalo pracovat na ploše celého náměstí. Ale i tak by mělo být Školní náměstí vydlážděno do dvaceti dnů a ukončení prací očekáváme v září," potvrdil Petr Klouda.

Školní náměstí v Rýmařově. Výstavbu zpomalily a prodražily archeologické nálezy.

Školní náměstí v Rýmařově. Výstavbu zpomalily a prodražily archeologické nálezy. foto: Deník/Karel Janeček

Rozkopány nejsou aktuálně v Rýmařově jen zmíněné lokality. Další práce probíhají v ulici Na Stráni.

„Stavební práce na kanalizaci v ulici Na Stráni započaly v pondělí 17. srpna. Investice to byla nutná. Jedná se totiž ještě o starou německou zástavbu rodinných domů," uvedl starosta Klouda.

Renovace kanalizace by měla trvat dva měsíce. Práce si vyžádají částečnou uzávěru ulice a zásah do pozemků, které jsou v soukromém vlastnictví. Účelem stavby je vybudování nové stoky, která zajistí neškodné odvedení odpadních a dešťových vod.