Jelikož však pletaři byli více než pilní, šálu se podařilo doplést již letos v únoru. I když to původně mělo být koncem letošního srpna. V pletení šály dobrovolníci i nadále pokračují. Organizátoři se rozhodli pokořit český rekord z roku 2006, který činí rovných 3060 metrů šály. Stejně, jak to dělali v zimním období na sjezdovkách v Jeseníkách, i nyní na jaře pořádají několik veřejných pletení.

„První plánujeme na 3. května od 14 hodin v obecním parku v Malé Morávce. Jehlice i vlnu dodáme, součástí setkání je doprovodný program pro děti," řekla za organizátory Martina Brachtlová.

Momentálně není přesně změřeno, kolik metrů šály je aktuálně na světě, jelikož pletařky posílají hlášení jen jednou měsíčně. V současnosti mají víc než dva kilometry a pevně věří, že se rekord nakonec opravdu padne. „Také jsem zjistila, že spousta lidí plete, hlášení nám nepodává a my se o nich dozvíme úplnou náhodou.

Snažíme se upletené kousky sbírat a postupně sešívat a měřit. Noví pletaři se nám stále přidávají," vyzvala pletaře k užší spolupráci Brachtlová.

Rekordy pokořené pletením šály >> Nejpilnější pletařkou je paní Jana Gajdošová z Malé Morávky s více než sto metry šály
>> Nejstarší pletařkou je Helena Drongová z Krnova, v červenci minulého roku oslavila devadesátiny
>> Nejmladší pletařce je devět let