Senátor Palas je přesvědčen, že má právo odnést si text petice i bez nesouhlasu petičního výboru. „Odnesl jsem si text petice, na což mám jako každý potenciální petent právo," obhájil Palas svůj postup v České televizi.

Text Petice za vodu

Vážení spoluobčané! Také vás šokovalo bezprecedentní a neprofesionální rozhodnutí valné hromady KVaK (dozorčí rady a rady města) při odvolání vedení Krnovských vodovodů a kanalizací? Musíme si klást otázku, co stojí za tímto krokem ohrožujícím fungující společnost a ohrožujícím bezprostředně i vaše peněženky. Jde o krok směřující proti zájmům občanů tohoto města, vždyť pitná, kvalitní a levná voda je i vašiím majetkem.

Proto požadujeme:
1. Okamžité odvolání předsedy Dozorčí rady KVaK, případně všech členů, vždyť chybná rozhodnutí vedení spadají i na jejich hlavu.
2. Vypsání řádného výběrového řízení na nové vedení KVaK 
s důrazem na odbornou způsobilost uchazečů.
3. Přijetí osobní a politické odpovědnosti iniciátorů tohoto rozhodnutí a rezignaci na zastávané funkce.

Pokud souhlasíte s tímto našim stanoviskem, připojte i vy svůj podpis pod tuto petici, která bude předána vedení města a vámi zvoleným zastupitelům.

Za Petiční výbor předseda Jaromír Vinkler a členové Vladimír Šigut a Ladislav Sekanina.

POZNÁMKA: Senátor vs Trafikant

Toto drama napsal sám život. Nějaký policista, který dosud řešil apolitickou kriminalitu, má dnes před sebou na stole výbušnou politickou kauzu Potenciální petent. O co v ní jde? Dva důvěryhodní bezúhonní politici Senátor a Trafikant se navzájem obvinili ze lži.

Policistovi i nám je jasné, že jeden z nich vědomě veřejně lže. Jiná možnost neexistuje. Ale který to je?

Oba byli v mládí zakaleni tajemným učením marxismu leninismu, než se stali politickými kádry. Oba vedli příkladný život, kterým si budovali důvěru voličů. Každý z nich jedná nejen sám za sebe, ale reprezentuje tisíce voličských hlasů.

Senátor se dlouho pohyboval ve vysoké politice, takže je přesvědčen, že demokratický stát každému občanovi zaručuje právo vyfasovat zdarma kopii libovolné petice. Trafikant se pohyboval v komunální politice, kde dospěl k názoru, že jeden výtisk petice musí stačit pro všechny signatáře.

Pár jednoduchých srozumitelných vět přece každý přečte a pochopí do minuty, tak nač zbytečně plýtvat papírem. Pokud někdo spěchá, je dyslektik nebo analfabet, může si originál petice vyfotit a text studovat doma.

Po ostřejší výměně názorů se Senátor zaštítil svým právem potenciálního petenta a bez svolení sebral petičnímu výboru Petici za vodu. Kamery u toho nebyly, takže asi se už nikdy s jistotou nedozvíme, zda Senátor při tom také čmajznul archy se jmény signatářů, jak to na policii ohlásil Trafikant.

Senátor buď krade za bílého dne, nebo čelí křivému obvinění z krádeže. Jeden z vážených politiků určitě lže a jeden z nich možná i krade.

Chudák policista.