Ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec při svém vystoupení na zasedání krnovského zastupitelstva zrekapituloval počty zaměstnanců i lůžek, ale také investice z poslední doby a své vize do budoucnosti.

ROZVOJ NEMOCNIC KRNOV I ALBRECHTICE

„Nedávno jsme přestavěli nemocnici ve Městě Albrechticích za 34 milionů korun. V rámci švýcarských fondů se nám podařilo získat dotaci a zbytek, asi 10 milionů, šlo z krajského úřadu," připomenul Václavec investici, která umožnila rozšířit služby ve Městě Albrechticích.

Nemocnice Krnov investovala i do automobilového parku nebo vybudovala tři nadstandardní pokoje na ortopedii v Krnově, která má velmi dobrou pověst, přestože pracuje v poněkud stísněných prostorech.

„Pořídili jsme jen v tomto roce novou techniku za 26 milionů korun s ohledem na to, že dochází k plné digitalizaci. Opravili jsme bazén, nakoupili jsme laparoskopické věže a anesteziologické přístroje za sedm milionů. Otevřeli jsme ambulance praktického lékaře pro děti a dorost nebo kožní i psychiatrickou ambulanci, protože dostat se k těmto specialistům už začínal být problém," doplnil Václavec a současně nakousl ožehavé téma nedostatku lékařů a sester v některých oborech.

GYNEKOLOGA BEREME OKAMŽITĚ

„Chceme stabilizovat lékařské i sesterské týmy. Nedostatek lékařů zatím pociťujeme jen na oddělení gynekologie. Pokud byste znali nějakého gynekologa, který by chtěl u nás pracovat za velké peníze, tak ho rádi uvidíme," oslovil Václavec krnovské zastupitele a ujistil je, že v rozvoji nemocnice hodlá pokračovat.

Chystá v Krnově kromě dlouho slibovaného parkoviště v areálu nemocnice také novou lékárnu a nové ambulantní prostory asi za 35 milionů korun. Také by chtěl formou nástavby vytvořit místo, kam by se mohlo přemístit středisko záchranné služby. Pro Krnovsko je důležitý zejména heliport pro noční přistávání záchranářských a transportních vrtulníků.

CHYBÍ JEN MAGNETICKÁ REZONANCE

Dále chce nemocnice v Krnově vybudovat pracoviště magnetické rezonance.

„Chceme vybudovat pracoviště magnetické rezonance, kterou podle mě dnes už musí mít každá nemocnice našeho typu. Okres Bruntál je v rámci republiky opravdu jedním z posledních, kde magnetická rezonance ještě není. Mám dojem, že tomu dosud nějakým způsobem bylo bráněno," nastínil Václavec rozvojové vize nemocnice.