„Těším se a chtěl bych touto akcí lidem v Bruntále oplatit jejich podporu. Krystalek, to je milé setkání v krásném čase Vánoc," řekl Pavel Poljanský, který na Bruntálsko jezdí trénovat
a připravovat se na své výpravy. Pro mnohé občany je již tento přerovský rodák se zalíbením 
v bruntálském okrese nedílnou součástí akcí pořádaných ke konci roku.

„O Vánocích mi dělá největší radost právě účast na Krystalku. Pod stromečkem mě nejvíce potěší kniha, nejlépe encyklopedie, a u stromečku mí nejbližší," prozradil Poljanský, co pro něj znamenají Vánoce.

Zájem o otužilecké plavání na Bruntálském krystalku je čím dál větší, spolu s Poljanským si jdou do Kobylího rybníka zaplavat 
i další odvážlivci, kterým se zalíbilo otužování. Letošní rok je výjimečný v tom, že Bruntálský krystalek oslaví své první kulaté narozeniny, je to už deset let, co se tato akce koná.

Moderovat ji bude bývalý místostarosta a nynější předseda komise rady města Bruntálu pro tělovýchovu a sport Václav Mores, který v organizaci této akce našel veliké zalíbení.

Pro otužilce bude připraveno zázemí v podobě stanu s topením, kde se po plavání mohou zahřát a převléct do suchého oblečení. Všichni účastníci Bruntálského krystalku si za statečnost také domů odnesou malou odměnu v podobě upomínkových předmětů.