V nejpopulárnější improvizační show v Ostravě (i široko daleko za ní) opět nebyla nouze o hlasitý smích rozléhající se někdejším plynojemem, Tři tygři si v plném čtyřčlenném obsazení přichystali nové fórky a nové historky, něž jaké mohli diváci vidět na Silvestra na Primě. Tehdy se kvůli covidu vystoupení z Gongu přesunulo do Divadla Mír jen za účasti menšího komparzu, ze slibovaných sedmi silvestrovských pádů se tak v Gongu stalo sedm láskyplných pádů.

Silvestrovský hlavní vysílací čas na Primě obsadí Tři tygři v pořadu 7 silvestrovských pádů Honzy Dědka.
Silvestr z Ostravy s Třemi tygry: Při natáčení brečel Kozub i diváci

Herec Vladimír Polák před komunálními volbami smířeně odpískal svou politickou kariéru doznáním o předávkováním se omamnými látkami a divákům ukázal i to, jak se nemá dělat japonské bojové umění aikido, když se z připravených žíněnek po střetu s „divákem“ stejné váhové kategorie z první řady zvedal vícekrát, než by dokázal spočítat. „Vodu,“ sípal poté na tygří kolegy. Robin Ferro zase zavzpomínal, kterak si krátce po získání řidičáků půjčil novou octavii svého kamaráda a nyní spolupracovníka z divadla, kterou v podzemních garážích Nové Karoliny nepěkně zřídil a výčet „to mi nejde“ obohatil o přiznání, že ručičkové hodinky vážně nejsou v jeho očích rozpoznatelné, naštěstí „digitálky“ jeho dochvilnost jistí (I dochvilnost Vavovy mamy, pozn. red. pro ty, kteří si představení nenechali ujít).

Legendární Láďa

Pokorný „egomaniak“ Albert Čuba po silném naléhání jen přiznal, že mu nejde zpěv – a vypínání mikrofonu při odskočení si na toaletu, zatímco Štěpán Kozub odhalil legendárního Láďu, studnici svých nejúspěšnějších historek, které – jak oba potvrdili – jsou z naprosté většiny skutečné. Přítomný tchán, v něhož se Láďa vyklubal, alespoň přiznal, že po spojení rodin mu v podnikání přibylo zákazníků v jeho podnikání.

Proměnu Černé perly v Ostravě-Porubě představili majitelé, nájemci a architekt na tiskové konferenci v Kině Etáž v Dolních Vítkovicích. Duben 2022.
Černá perla v Ostravě ožívá. Bezdomovce v porubské legendě vystřídají lékaři

Už tradičně nebyla nouze o typický tygří humor na hranici publikovatelnosti a čtveřice bavičů si připravila také pokračování silvestrovské scénky, kterak za Karlem IV. dorazila delegace z Ostravy. Tentokrát to byla výprava z OSSOD čili okresní správy sociální ochrany důchodců, která přišla vyšetřovat, kterak Karel IV. přivázal svého slepého otce Jana Lucemburského ke koni a poslal jej bojovat do bitvy u Kresčaku proti přesile se slovy „to nám vyhraješ“. Improvizovaná scénka i celá show slavily úspěch, dnes si Tygři střihnou reprízu – před znovu vyprodaným sálem.