Společně s hejtmanem Ivo Vondrákem a ředitelem nemocnice Ladislavem Václavcem bude při otevírání centra „stříhat pásku“ také David Bečvář, ředitel společnosti AL INVEST Břidličná. Očkování se totiž bude odehrávat v jedné z hal průmyslového areálu. AL INVEST Břidličná se zabývá výrobou hliníkových fólií a součástek pro automobilový průmysl.

Mezi obcemi nepotkáte pouze jeden semafor, ale při troše smůly zastavíte rovnou na třech.
Zastavit, stát. Na cestu z Krnova do Albrechtic si zabalte především trpělivost

Jak se registrovat

„Hlavním důvodem otevření očkovacího centra právě v Břidličné je zlepšení dostupnosti očkování pro obyvatele Bruntálska. Od 27.4., kdy začínáme očkovat, jsou zajištěny očkovací látky firmy Pfizer. Zájemci o očkování z indikovaných skupin se již mohou registrovat. Jedná se o registraci přes web ministerstva zdravotnictví registrace.mzcr.cz.

Následně po registraci obdrží pin 2, se kterým se klient přihlašuje na konkrétní místo, jež si vybral v prvním kroku podle volných termínů. Prosím, nechte očkovat sebe i své blízké, je to opravdu jediná účinná a bezpečná cesta,“ vysvětlil ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec s tím, že prvním krokem je návštěva portálu reservatic.com/ockovani.

K šestnácti rokům vězení byl v pátek 23. dubna 2021 odsouzen dosud netrestaný Aleš R. (45 let) z Karviné, který  v srpnu 2020 v bytě v Ostravě-Zábřehu brutálním způsobem připravil o život svou známou (57 let).
Horor z Ostravy u soudu. Alkohol, útok, ubití a smrt ženy na roztržení srdce

Dobré zprávy z nemocnic

Sdružené zdravotnické zařízení SZZ Krnov v poslední době nabízí samé pozitivní zprávy. Kromě toho, že zde zaměstnanci nedávno dopadli a přemohli ozbrojeného recidivistu - zloděje, se také na Krnovsku a Bruntálsku projevil celorepublikový trend poklesu případů covidových pacientů, kteří potřebují hospitalizaci. Výskyt nákazy u zaměstnanců nemocnice je už prakticky nulový, takže přechází na téměř normální plný provoz. Lékaři zahájili návrat k plánovaným operacím.

„Ukazuje se opravdu dobrý efekt očkování. Abychom přispěli k lepší proočkovanosti našeho regionu, rozhodli jsme se zdravotně zajišťovat provoz velkokapacitního centra v podniku AL INVEST Břidličná, a.s. Je to nápad, se kterým přišel náměstek kraje pro regionální rozvoj Jan Krkoška, spolu s kolegy z dotčeného podniku,“ doplnil Ladislav Václavec s tím, že pokud bude dostatek očkovacích látek, je možné v Břidličné počítat s očkovací kapacitou minimálně 300 zájemců denně.

"Podle počtu látek zvládneme samozřejmě i více, takže náš bruntálský region bychom měli poměrně rychle zvládnout,“ doplnil optimisticky Ladislav Václavec.

Básník Pavel Hlušička si na své cestě z Řípu na Radhošť naplánoval také etapu z Rýmařova do Bruntálu. Kolemjdoucím představil své kontaktovací hole a nabídl oves míru.
V chudobě žije už léta, proto se rozhodl ostatním ukázat, jak zůstat optimistou

Václavec: byl jsem pozitivní

A jak je to s účinností vakcín, která se u nejrozšířenější Moderny a Pfizeru udává kolem 95 procent? Ladislav Václavec se v rámci očkování zdravotníků sám bezděčně stal výjimkou, která potvrzuje pravidlo. „Ač očkován, byl jsem pozitivní na covid a teď mi po negativním testu skončila karanténa,“ informoval Václavec veřejnost na svém facebooku koncem března.