Krnovské zastupitelstvo zasedá od 16.30 hodin v hasičské zbrojnici v Kostelci. Vedle běžných záležitostí, jako jsou prodeje či směny pozemků, budou zastupitelé schvalovat například Memorandum o spolupráci s Odborem pro sociální začleňování Úřadu vlády ČR nebo členství Krnova v Asociaci měst pro cyklisty.

Krásné Loučky

V úvodu jednání si vyslechnou prezentaci zástupce firmy Geos Opava, který jim přiblíží komplexní pozemkové úpravy pro katastrální území Krásné Loučky.

„Plán společných zařízení je jednou z etap pozemkových úprav. Obsahuje zejména opatření ke zpřístupnění pozemků, protierozní opatření pro ochranu zemědělského půdního fondu, vodohospodářská opatření i posílení ekologické stability krajiny a biodiverzity," uvedla Marie Cilečková z odboru správy majetku města.

Cyklistická asociace

Co přinese členství Krnova v Asociaci měst pro cyklisty? „Být členem této asociace je pro nás zajímavé už jen z hlediska výměny zkušeností a názorů. Členský příspěvek je symbolický a dostatek odborných informací by nám určitě mohl pomoci pohnout s některými místy či detaily, které zatím nemáme vyřešené.

Vnímám to jako šanci posunout cyklodopravu v Krnově kvalitativně dál," vysvětlil důvody pro vstup Krnova do asociace místostarosta Michal Brunclík.

Spolupráce s televizí Polar?

Zastupitelé dále rozhodnou, jestli diváci regionální televize Polar budou už letos informováni o dění v Krnově.

„Pravidelným pořadem, který by se vysílal nejen v televizi, ale byl by umístěn i v internetovém veřejném archivu, bychom chtěli dostat Krnov do širšího povědomí diváků z celého Moravskoslezského kraje.

Otevírají se tím možnosti pro zvýšení turistického ruchu, přilákání investorů nebo zvýšení počtu návštěvníků kulturních, sportovních a společenských akcí," řekl místostarosta Jan Krkoška.

Informace nejsou zadarmo

Televizní magazín Krnovský miniExpres by měl být týdeník v délce dvou minut. Za jeho výrobu a odvysílání premiéry a deseti repríz v daném týdnu město zaplatí 8000 korun bez DPH, což za půl roku představuje částku 216 tisíc korun.

„Kromě výroby magazínu, který budeme mít k dispozici k dalšímu užití, třeba na webové stránky města či sociální sítě, tato částka zahrnuje také účast zástupců Krnova v celé řadě dalších pořadů, které Polar vyrábí, ať už diskusních, o vaření či životním stylu," doplnil Jan Krkoška.

Podívají se také na rozpočet

Zastupitele čeká také také zpráva o rozpočtu. „Ve zprávě o plnění schváleného rozpočtu za první čtvrtletí budeme zastupitele informovat především o tom, že jak v daňových příjmech, tak i v příjmech z výherních hracích přístrojů a jiných technických zařízení je v porovnání s rokem 2014 propad inkasa finančních prostředků.

Příjmy z hazardu jsou nižší o 1,1 milionu korun, u daní příjem klesl téměř o 10 milionů korun, z toho největší propad je u daně z přidané hodnoty, činí 5,5 milionu korun," uzavřela vedoucí odboru ekonomiky a financí Marie Můčková.