Sešel se rok s rokem a krnovští turisté opět připravili na středu 1. ledna 2014 Novoroční výstup na Praděd.

„Pro tento jubilejní ročník jsme připravili pro všechny účastníky na vrcholu Pradědu překvapení. Můžeme slíbit přítomnost děda Praděda, který se na veřejnosti tak často neukazuje. Novoroční fotografie s ním bude jistě velkou vzácností," uvedla za organizátory z krnovské pobočky Klubu českých turistů Milada Brachňáková. Kromě děda Praděda najdou turisté v cíli také pamětní razítka, odznaky, pohledy a podobné suvenýry.

Hvězdicový novoroční výstup na Praděd je možné podniknout odkudkoliv, z libovolné strany Jeseníků. Pro zájemce z Krnova a Bruntálu ale bude připraven speciální autobus. Z Krnova autobusového nádraží vyjíždí v 7.20 hodin a další novoroční turisté se mohou přidat v Bruntále, protože v 7.45 hodin autobus zastavuje u Selika.

Autobus pojede na parkoviště u Hvězdy, odkud se mohou účastníci přepravit kyvadlovou dopravou na Ovčárnu nebo jít pěšky po svých až na vrchol Pradědu, pokud o svátcích přibrali nějaké to kilo navíc a chtějí si dopřát pohyb. Na Pradědu je cíl, kde budou mít možnost od 10 do 14 hodin zakoupit novoroční pohlednice či získat účastnické listy.

Sběratele potěší spousta pěkných razítek. „Účastníci také mohou přispět dvaceti korunami na sbírku Novoroční čtyřlístek," doplnila vedoucí akce Milada Brachňáková s tím, že účelem sbírky je budování bezbariérových tras pro handicapované fanoušky turistických výletů.