Knihovníci zde z pátku 4. března na sobotu 5. března pořádají již popáté oblíbenou Noc deskových her.

Krnovská knihovna se připojila k celostátní akci Březen – měsíc čtenářů. Páteční Noc deskových her je jednou z atraktivních akcí, které krnovští knihovníci na březen připravili. Těšit se můžeme dále například na autorské čtení Filipa Rychlebského, cestovatelskou besedu, přednášku záhadologa, přihlášení zájemci projdou kurzem trénování paměti.

Noc deskových her patří v Krnově pomalu již k tradičním akcím. „Loni se nám deskovky natolik zalíbily, že s nimi letos budeme pokračovat. Máme připravenou i hráčskou soutěž o hodnotný dárek, který, věřte tomu, bude stát za to," lákají organizátoři.

Hrát se budou moderní deskové hry jako 7 divů světa, Agricola, Bang, Carcassonne, Černé historky, Dominion, Gloom, Ankh-Morpork, Magic: the Gathering, Munchkin, Hobit, Lovci a sběrač, Wizard, Ubongo…

„Vstup je zdarma, s sebou je třeba si donést jen spacák, karimatku, přezůvky, dobrou náladu a něco na zub. Děti mladší patnácti let musejí mít s sebou písemný souhlas rodičů," pozval hráče knihovník Jakub Mruz s tím, že si mohou donést i vlastní hru a naučit ji ostatní.

A kdo na takovou akci asi přijde? Komu je určena? „Chodí děti, středoškoláci, vysokoškoláci, ale i čtyřicátníci a starší, atmosféra bývá skvělá, věříme, že tomu tak bude i tentokrát," uzavřel Jakub Mruz.

Gabriela Mathiasová