Město Krnov už deset let předává ocenění osobnostem, které šíří jeho dobré jméno na sportovních soutěžích i v oblasti kultury. Také letos vyzvalo sportovní organizace, kluby, školy i širokou veřejnost, aby se zkusili ohlédnout za loňským rokem a podali své návrhy.

Sportovní osobnosti za rok 2016 hledá město jak mezi mladými talenty do 18 let, tak u dospělých. Ocení také trenéry za celoživotní přínos pro rozvoj sportu, handicapované sportovce a sportovní kolektivy.

Nyní mohou občané posílat krnovské radnici návrhy, kdo loni podal mimořádné výkony na sportovních akcích národního či mezinárodního významu, na přeborech Moravy a Slezska, v celostátní lize, nebo na mistrovstvích republiky, Evropy i světa.

Zatímco jména těch nejlepších najdeme ve výsledkových tabulkách, město by rádo ocenilo také sportovce, kteří nějak přispěli k upevňování sportovního chování v duchu zásad fair play.

Návrhy společně se zdůvodněním, výsledky nebo zásluhami sportovce mohou občané zasílat až do 24. března na krnovskou radnici Odboru školství, kultury a sportu. Z navržených osob a družstev sportovní komise vybere ty nejlepší, a svůj seznam předloží ke schválení radě města.

Podobně probíhá výběr jmen také v oblasti kultury, kde Rada města Krnova společně s kulturní komisí vyhodnotí návrhy veřejnosti. Můžete nominovat jednotlivce do 18 let, kulturní těleso i osobnosti, které si zaslouží ocenění za celoživotní nebo dlouhodobý přínos kultuře města Krnova.

Formuláře jsou k dispozici na odboru školství, kultury a sportu a uzávěrka je opět do 24. března. Návrhy opět posoudí kulturní komise i radní. Nejlepší sportovci a osobnosti kultury slavnostně převezmou ocenění z rukou starostky města.