Návštěvníci si mohou prohlédnout nebo zakoupit vánoční dekorace. Výtvarnice z místního keramického kroužku a také z nedalekého Rýmařova budou předvádět své výrobky.

„Na loňském ročníku prodávali lidé z farnosti Malá Morávka vánoční svíčky a doufáme, že tak bude i letos," řekla Pavla Maňurová, jedna z organizátorek akce.

Jarmarku se zúčastní také Vladimíra Křenková z občanského sdružení Stránské. Spolek ze Stránské se zabývá tradičním zemědělstvím a řemesly. „Budeme zde prezentovat především zpracování vlny, které si budou moci návštěvníci vyzkoušet," řekla Křenková a dodala, že si na jarmarku mohou návštěvníci vyrobit andělíčka či jinou dekoraci z vlny.

Nebudou zde chybět ani tradiční vánoční zvyky. „Budeme s dětmi pouštět lodičky z ořechových skořápek a taky odlévat olovo. Vše by mělo proběhnout bezpečně," věří Maňurová.

„Následovat bude rozsvěcování vánočního stromu. Dětem budeme rozdávat vánoční lampiony, na které si mohou napsat své přání k Vánocům," vysvětlila Pavla Maňurová a dodala, že se pak dětem přání určitě splní.

Příjemnou atmosféru bude dotvářet pěvecký sbor Variace z Rýmařova a také ochutnávka punče, ovaru, klobás a jiného občerstvení.

Ponořit se do předvánoční atmosféry mohou návštěvníci v sobotu 28. listopadu od 14 hodin v sále Obecního úřadu v Dolní Moravici. „Naši akci pořádáme v malé přátelské atmosféře, a proto bude vstup zdarma," dodala Pavla Maňurová.

Barbora Čandová