Česko zpívá koledy ve středu 11. prosince, v 18 hodin se potkáme v Bruntále, Janově, Krnově, Světlé Hoře a Vrbně pod Pradědem. Přidat se kdekoliv mohou i další lidé, kteří si chtějí udělat pěknou adventní náladu a připojit se k myšlence společného zpěvu koled, která propojí celou naši zemi. Stačí se jen sejít s přáteli a sousedy a v daný čas se pustit do zpěvu.

V loňském roce si zazpívali lidé v obci Petrovice u Krnova a v Bruntále. Náměstí Míru v Bruntále se před rokem zaplnilo lidmi, kteří si přišli zazpívat v rámci akce Česko zpívá koledy a načerpat atmosféru blížících se vánočních svátků. Pětice koled, které zazpívalo celé náměstí, tak uzavřela odpolední kulturní program pod bruntálským vánočním stromem. Na pódiu se role tahounů ujali muzikanti z kapely Welcome Drink, kteří báječně udávali celému náměstí tempo. A sváteční předvánoční nálada zde byla skvělá.

V letošním roce se bruntálské náměstí pustí do zpěvu koled spolu s muzikanty ze skupiny Arrest. Tuto kapelu si mohou lidé poslechnout i dříve, hraje totiž v kulturním programu, který ve středu 11. a ve čtvrtek 12. prosince doprovází vánoční trhy na náměstí v Bruntále.

V Janově se místní sejdou ke zpěvu koled v sále budovy obecní radnice. V Krnově si koledy lidé mohou zazpívat na Hlavním náměstí, společně si zazpívají obyvatelé krnovského domova pro seniory. Ve Světlé Hoře se sejdou lidé před místním kulturním střediskem, ve Vrbně pod Pradědem se bude zpívat u vánočního stromu na Jesenické ulici u okružní křižovatky.

Sejdeme se ve středu 11. 12. v 18 hodin

- na náměstí Míru v Bruntále
- v zasedací místnosti Městského úřadu Janov u Krnova
- na Hlavním náměstí v Krnově
- v domově pro seniory v Krnově
- před kulturním střediskem ve Světlé Hoře
- u vánočního stromu na Jesenické ulici u okružní křižovatky ve Vrbně pod Pradědem

Zazpíváme si

- Nesem Vám noviny
- Narodil se Kristus Pán
- Půjdem spolu do Betléma
- Štědrej večer nastal
- Pásli ovce Valaši