Nepřívětivé počasí s oblačností a srážkami odradilo část rekreantů od návštěvy Jeseníků. Přeplněným parkovištím v lyžařských centrech Jeseníků se ulevilo, ale vleky a lanovky stále lákají na řadu atrakcí. Například skiareál Annaberg nabídl lyžování zdarma dětem, které ukážou vysvědčení. Ski Aréna Karlov pod Pradědem 4. února od 14 hodin pořádá Winter Party přímo na sjezdovce v Ice Baru U Kulaťáku. Skiareál Kopřivná láká na sněhové a ledové sochy.

Nehoda nakladače v pátek 3. února u České Vsi na Jesenicku.
Sníh zasypal Jeseníky: auta mají problémy, hrozí laviny

"Dnes jsme na Skřítku doslova zapadaní sněhem, ale můžeme vám slíbit, že až v sobotu dopoledne dorazíte, budou už všechny běžkařské okruhy v TOPu. Stejně tak bude nachystané parkoviště a restaurace Chata Skřítek. Pro nedočkavce upřesním, že upravovat začneme kolem 7.30, restaurace bude otevřena od 9 hodin," vzkazuje fanouškům běžkování Chata Skřítek.

Během víkendu by mohly napadnout v Jeseníkách desítky centimetrů nového sněhu. Hranice mezi deštěm a sněhem se bude pohybovat kolem 600 metrů nad mořem. Meteorologové varují také před silným větrem na horách, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 100 kilometrů za hodinu.