Tentokrát se výstava trofejí uskuteční ve Společenském domě v Břidličné. Proběhne v sobotu 9. a v neděli 10. dubna. V sobotu bude otevřeno od 9 do 17 hodin, v neděli od 8 do 12 hodin. Návštěvníci uvidí trofeje jelení, dančí, srnčí, černé a dravé zvěře.

Výstava trofejí je zároveň shrnutím chovatelského úsilí myslivců. Ti loví kusy zvěře nevhodné pro rozmnožování a šetří zvěř vhodnou pro vytvoření kvalitního potomstva. Chovatelská výstava je určena pro širokou veřejnost.

Ještě horší než extrémní horka jsou podle vědců vedra v kombinaci s vysokou vlhkostí vzduchu. Právě takové počasí je pro lidi nejnebezpečnější.
Když počasí zabíjí. Kombinace horka a vlhkosti je nebezpečnější, než se myslelo

Další akce je zaměřena na zájemce o napodobování hlasů zvěře. Jde o seminář o vábení zvěře s instruktorkou Kateřinou Cheníčkovou, která má čtrnáct let praxe ve vábení.

Seminář proběhne v pátek 29. dubna v sídle Okresního mysliveckého spolku (OMS) v Bruntále a potrvá zhruba tři hodiny. Je zaměřen na vábení srnčí zvěře, jelení, dančí a černé zvěře a také predátorů, především lišky, kuny, psíka mývalovitého, ale taky třeba vrány, straky a dalších. Bude možno si také zakoupit různé druhy vábniček.

Přihlášky do 25. dubna

S ohledem na omezenou kapacitu přednáškové místnosti je nutné se na seminář přihlásit na OMS Bruntál na e-mailové adrese bruntal@cmmj.cz nebo telefonu 724 727 689 a to nejpozději 25. dubna. Účastnický poplatek je 50 korun pro členy Českomoravské myslivecké jednoty (ČMMJ) registrované na Okresním mysliveckém spolku Bruntál. Členové ČMMJ neregistrovaní na OMS Bruntál zaplatí 100 korun a ti, kteří nejsou členy ČMMJ, zaplatí 150 korun.

Jakub Hrubý (Krnov)
Kanonýr Hrubý z Krnova: Dát gól jako Schick z půlky? Musel bych hodně poobědvat

Výhradně pro mysliveckou veřejnost je určen zájezd na výstavu Natura Viva do Lysé nad Labem, který proběhne 27. května. Myslivci registrovaní u OMS Bruntál se mohou přihlásit do 16. května na e-mailu: bruntal@cmmj.cz.

Ani na děti myslivci nezapomínají, pokračuje činnost kroužku Mladých myslivců při OMS Bruntál. V červnu proběhne dětská soutěž o Zlatou srnčí trofej a na červenec se chystá v Bruntále příměstský myslivecký tábor