Motocyklisté z bruntálského občanského sdružení Motorafani Bruntál připravili na sobotu 3. května na náměstí Míru v Bruntále opět velkolepou podívanou. Přijít se podívat na motorky všech kubatur, barev i úprav mohou lidé od 9.30 do 22 hodin. Akce ale rozhodně není jen o prohlížení motorek.

Už dopoledne se sjedou na bruntálské náměstí motorkáři ze všech koutů Česka, obvykle jezdívají i polští kolegové. To už z pódia zazní první kytarové tóny kapely Rotor. „V 11 hodin dopoledne plánujeme každoroční spanilou jízdu po okolí. Projedeme se 
z Bruntálu přes Valšov do Břidličné a zpět přes Velkou Štáhli a Malou Štáhli a Václavov u Bruntálu. Bezpečnost slíbili opět zajistit policisté, za což jim děkujeme," řekl Petr Pier Machů z občanského sdružení Motorafani Bruntál.

Po návratu požehná motorkářům farář. „Proč nám žehná farář Vlastislav Stejskal z Českobratrské církve evangelické? Protože jsme ho o to jako každý rok požádali, aby naše cesty byly vždy se šťastným návratem," vysvětlil Pier.

Krátce po obřadu následuje vystoupení chlapecké kapely On the Way z Nové Pláně. Následující hudební program zajišťují skupina Power 5, Gate Crasher, kapela s humorným názvem Hádramašmátrá a miláček místního publika The Pant z Břidličné.

Při poslechu ryčné hudby mohou návštěvníci nejen obdivovat motocykly a hovořit s motorkáři. U stánků si mohou dát šťavnatý kousek masa, bramborák či pivo. Akce se koná za jakéhokoliv počasí, jelikož se mohou lidé schovat pod množství stanů, střech a stříšek.

Díky podpoře svých sponzorů Motorafani Bruntál nevybírají žádné vstupné. I když pro ně neoficiálně motorkářská sezona už začala, všichni se na její oficiální zahájení těší.

„Letošní sezona již z důvodu teplého počasí začala a motorky jsme již protáhli. Na letošní sezonu se velmi těšíme. Co plánuje naše sdružení v létě? Rádi bychom jej věnovali objevování krás naší české vlasti," plánoval Pier, motocyklista tělem i duší.

Na co se můžeme těšit během Vítání jara 9.30 až 12 kapela Rotor
11 spanilá jízda po okrese, odjezd
12 žehnání motorkářům
12 až 14 kapela On the Way
14 až 16 kapela Power 5
16 až 18 kapela Gate Crasher
18 až 20 kapela Hádramašmátrá
20 až 22 kapela The Pant