Nebude chybět ani tradiční kaldoun a dezert, ale svatomartinského mladého vína se letos na Slunci nedočkáte.

„Letos jsme se rozhodli oslavit svátek svatého Martina pro náš kraj tradičním způsobem – svatomartinskou husu. Zapijeme ho ale pivem, které je po husí pečínce se zelím a variací knedlíků ten nejlepší nápoj. Samozřejmě nebude chybět ani oblíbený husí kaldoun s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky. Jako dezert budeme podávat jablkový koláč.“ představila svatomartinské menu ředitelka Hotelu Slunce Karla Kolibáčová.

Morousova tmavá 14, která se bude na svatého Martina v restauraci hotelu Slunce čepovat, je vařená z šesti sladů a dvou chmelů. „Mírně nasládlá chuť se krásně snoubí s jemnými tóny čokoládového a praženého sladu,“ popisuje novinku sládek Karel Polišenský. Na čepu budou Morousovy tradiční české ležáky: světlá 11% a 12%, polotmavá 13% a řidičům nebo dětem je určena Morousova pivoňka bez alkoholu.