Když Tereza Chlebovská dostala pozvánku na Zahradní slavnost, kterou připravila Základní umělecká škola ve Městě Albrechticích, nemohla odmítnout. Vždyť právě zde jako malá holka začala rozvíjet svůj hudební talent, kterým pak udělala dojem na porotce v různých soutěžích krásy. Česká Miss Tereza Chlebovská měla ve Městě Albrechticích autogramiádu a také zde předávala ceny výhercům soutěže Namaluj nám logo.

Našla si čas pro všechny, kteří si s ní chtěli popovídat. Ochotně pózovala s účastníky zahradní slavnosti na společných fotografiích a rozdávala své autogramy a fotografie na všechny strany.

„Opravdu se mi tu mezi vámi líbí. Vždyť na uměleckou školu jsem chodila jedenáct let. Mám krásné vzpomínky, jak jsem tady zpívala u paní učitelky Sedláčkové, která je mimochodem výborný pedagog, takže si jí važte," rozdávala úsměvy při setkání v zahradě nedávno korunovaná Česká Miss Tereza Chlebovská.

Na pódiu vystoupili nejen žáci albrechtické umělecké školy, ale také jejich kolegové z Rýmařova nebo cimbálová muzika, která hraje při krnovské umělecké škole. V programu nechybělo ani Schubertovo trio JKGO.

„Letos tato akce umělecké školy byla opravdu vydařená, protože přijali pozvání také žáci ze Základní umělecké školy z Rýmařova a z Krnova," řekla místostarostka Města Albrechtic Jitka Hanusová.

Tereza Chlebovská se objevuje na školních akcích i v jiných regionech. Například nedávno při své cestě po Slovácku podpořila benefici Karla Rachůnka. V Uherském Hradišti zahájila výstavu obrázků místních s názvem Malujeme celý rok.

„Jsem ráda, že mohu podpořit dobrou věc a doufám, že si budu moct některý z obrázků koupit," nechala se slyšet při této příležitosti Tereza Chlebovská s tím, že z vybraných peněz si školy pořídí výtvarné pomůcky pro své svěřence. Na Slovácku rovněž navštívila jednu střední školu, kde s žáky absolvovala hodinu zpěvu. Ti jí na úvod zazpívali hymnu fotbalového Slovácka a společně si pak „střihli" Stánky od Honzy Nedvěda.

Radek Vráblík, Fidel Kuba