Pro mnohé bylo překvapením jeho oznámení z 10. února, že se vzdal svého zastupitelského mandátu a opustil řady ČSSD. Své rozhodnutí Miroslav Kozelský zdůvodnil následovně: „Po nedávném odchodu z ČSSD a odlišném pohledu na priority a způsob směřování města již nebylo mé setrvání v zastupitelstvu města nadále možné.

Jako výlučný držitel mandátu zastupitele jsem měl pochopitelně možnost koalici opustit a stát se solitérním členem zastupitelstva města, což by znamenalo oslabení strany a programu, za které jsem byl zvolen, navíc jsem „přeběhlictví" vždycky silně odsuzoval zvolil jsem tedy možnost ukončení svého členství v zastupitelstvu," sdělil ve svém dopise Miroslav Kozelský a ujistil voliče, že jeho náhradník Jiří Kunyt bude dobrým zastupitelem.

Zároveň oznámil, že se stává členem týmu NEOS Nezávislé osobnosti pro Krnov a nadále hodlá pro Krnov pracovat. Nadále zůstává v dozorčí radě Lesní správy města Krnova. Podobně nečekaně se v roce 2014 rozhodla opustit krnovskou ČSSD další významná osobnost: tehdejší starostka Alena Krušinová. Také ona přestoupila do týmu NEOS.

Od počátku volebního období se jedná o druhou změnu ve složení krnovského zastupitelstva. Loni v říjnu na funkci zastupitele rezignoval Jiří Sztefek z ODS, kterého vystřídala Helena Mezírková.