Při tomto setkání nejde ani tak o skutečné závody a sportovní výkony, ale hlavně o to setkat se s kamarády a dobře se bavit. V penzionu pod vlekem účastníky offroadového klání vítali Soňa a Pavel Štanglerovi a děvčata za barem už točila pivečko a vařila kávičku.

Tentokrát se na projížďku přihlásilo hodně zájemců a proto byla trať rozdělena na dvě kategorie. Trasa A byla kratší, ale o to náročnější. Na třiadvaceti kilometrech bylo pět kontrolních stanovišť a předem určený limit sto minut. Trasa B byla lehčí, ale na 28 kilometrů byl kratší časový limit.

„Na Slezském Jamboree je to vždycky super. Já jsem původně jela s kamarádem Igorem a jeho Suzuki Samurajem, ale hned po startu na třetím kilometru se nám zlomilo zadní péro. S takto porouchaným autem musel závod předčasně ukončit," popsala smolný začátek Kačka Smilley Hromková.

Oslovila několik soutěžních vozů, které tápaly a hledaly cestu ke kontrolním stanovištím. „Ujal se mě Tomáš Czaderna neboli posádka Czap se synem. S jejich Nissanem Patrolem jsem si mohla užít celou soutěžní trasu a stihla jsem i udělat pár fotek. Moc jich ale nebylo, protože jsme se moc nestavěli, nezdržovali se zbytečně a snažili se dosáhnout co nejlepších výsledků.

Děkuji moc klukům za naprosto jedinečný adrenalinový zážitek. Jízdu v terénu s touto posádkou si ráda někdy zopakuji, tedy pokud mě ještě někdy vezmou do auta," dodala Hromková, která byla uchvácena jejich výjezdy, náklony i černým dýmem z jejich výfuku.

Závodníky čekaly také záludné doplňkové disciplíny jako střelba ze vzduchovky, jízda na koloběžce po sjezdovce, chůze po laně nebo pochod s lyžemi na nohou po trávě.

„Při těchto akcích také vzpomínáme na kamarády, kteří už nejsou mezi námi. Vzpomínali jsme hlavně na to, jak s námi loni ve Vraclávku závodil na koloběžce Drahomír Killy Stříž z Ostravy, který letos v květnu zemřel. Vzpomínali jsme, jaké divy dokázal se svou tatrovkou. Proslavila se soutěžním číslem 531 na mistrovství Evropy v Mohelnici. Přátelé z Centra bezpečné jízdy Libros Ostrava společně s námi uctili památku tohoto super chlapa, našeho Killiho," uvedl za organizátory Antonín Švihel.

„Vzpomínalo se i na Romana Špačka z Kopřivnice a další fanoušky offroadového sportu, kteří už nejsou mezi námi," dodal.