Tahle novinka si rychle získala oblibu, stačí se jen postavit či kleknout si na plovák a pustit se do pádlování. Na Slezské Hartě vznikla nová půjčovna, specializovaná jen na paddleboardy.

„Je to skvělý fitness na vodě, plavba na paddleboardu posiluje všechny svaly v těle, i ty, o kterých člověk ani neví, že je má,“ chválí novinku Petr Vlk z půjčovny paddleboardů v Mezině. Zájemci o půjčení si paddleboard mohou půjčit buď přímo v Mezině, ale většinou jim je provozovatel dopraví až na pláž v mezinské zátoce v Karlovci, potřebná je objednávka předem na telefonu.

Paddleboard. Ilustrační foto.
Na Slezskou Hartu láká půjčovna paddleboardů. Mezi vodními sporty zažívá boom

„Letos máme deset nových paddleboardů různých typů, každý si může vyzkoušet, co mu vyhovuje. Pro začátečníky máme širší a stabilnější prkna, zkušenější mohou zvolit užší a delší board, který je rychlejší,“ vysvětluje Petr Vlk. Ten také lidem poradí, jak se na prkno postavit a jak plout.

„Naše myšlenka je zpropagovat tento sport a dát lidem maximum informací. Lidé si totiž často koupí paddleboard někde v akci, aniž by na tom kdy stáli. Na vodě pak zjistí, že jim nevyhovuje a nepluje podle jejich představ. U nás si mohou vyzkoušet různé typy, poradit se a pak ať si klidně nějaký pořídí,“ uvedl Petr Vlk a dodal, že paddleboard si zájemci mohou půjčit na hodinu nebo třeba i na celý týden.

Kontakt na půjčovnu, telefon a její internetové stránky najdou zájemci na webových stránkách přehrady Slezská Harta v sekci Co zažít zde.