Je výzvou projet si na kole úsek cyklostezky mezi Krnovem a Opavou.

„Malí i velcí cyklisté mohou vyrazit na cyklostezku číslo 55 v sobotu 31. srpna kdykoliv mezi 9. a 16. hodinou. Startovat mohou v Krnově u Petrova rybníka nebo v Opavě u městského koupaliště, případně se připojit kdekoli na trase,“ vysvětluje jedna z organizátorek Kristýna Kutálková.

Bakterie rodu Salmonella - Ilustrační foto
Na Česko útočí salmonela. Případů je o čtvrtinu víc než loni
STRAŠENÍ na zámku provozuje početná skupina místních nadšenců.
OBRAZEM: Za soumraku se vyhrnula strašidla

Mezi Krnovem a Opavou čeká cyklisty řada stanovišť různých organizací. Připraveny budou kvízy, deskové hry, střelba z luku nebo prohlídka muzea v Holasovicích. Jak už název napovídá, cyklisté se mohou v Krnově osvěžit Kofolou a v Opavě posílit Fidorkou. Opavskou část jízdy zahájí v 9 hodin u koupaliště Klub českých velocipedistů z Hrabové, který sdružuje zájemce o historii kol a cyklistiky.

U Krnova budou Slezskou magistrálu lemovat stánky města Krnova, Střediska volného času Krnov a Městské policie Krnov. Následuje prezentace obce Úvalno, spolku Cyklistika pro všechny, Hracího deskového centra Legie, Oblastního spolku Českého červeného kříže, Muzea Slezský venkov Holasovice a Střediska volného času Opava.

Nejen rodiče s malými dětmi, ale i senioři a cyklisté začátečníci mohou jízdu na kole absolvovat pouze jedním směrem a nazpátek se svézt i s koly vlakem. Loni se čtvrtého ročníku Do Opavy na Fidorku, do Krnova na Kofolu zúčastnilo rekordních 592 cyklistů.

Ilustrační foto.
Na elektrokoloběžce jedině po stezkách
Transfúzní služba Bruntál - Dana Rulfová úspěšně zvládla svůj 233. odběr.
Na kontě mají společně téměř pět set dobrých skutků