Podmanivé tóny trumpet a kytar oznamovaly, že zde v úterý mají Den mexické kuchyně. Zaměstnanci domova přišli s nápadem, že když už se senioři patrně nevydají na cesty do exotických zemí, tak jim aspoň přiblíží jejich speciality a hudbu.

„V dubnu jsme uspořádali první akci této speciální série, a to Den řecké kuchyně. U našich klientů měl obrovský úspěch, a tak jsme se rozhodli, že budeme pokračovat,“ sdělila vedoucí úseku přímé péče Miloslava Blaťáková.

Mexické pokrmy osobně ochutnávala také výživová specialistka Renáta Rybářová, která spolupracuje s domovem na tvorbě jídelníčků a dohlíží na to, aby senioři dostávali stravu s vyváženou nutriční hodnotou. Mexické jídlo si moc pochvalovala.

„Nestačí jen vymyslet pro kuchyň nějaké téma, ale je třeba to také uvařit podle pravidla, že skutečný gurmán jí také očima. Proto také barevnost a způsob, jakým je jídlo naservírováno na talíř, je velmi důležitý.

Velký dík patří hlavně kuchařkám, které se při tak velkém počtu jídel, která musí denně uvařit a naservírovat, snaží ještě navíc každý talíř nazdobit tak, aby lahodil nejen chuťovým buňkám, ale také oku,“ pochválila kuchařky výživová specialistka.