Podle albrechtické starostky Jany Murové (ANO) byla problématická jednak finanční stránka provozu koupaliště, a také jeho technický stav. V roce 2018 uzavřela firma SAFE COMMERCIONAL smlouvu s Městem Albrechticemi na provoz koupaliště.

„V loňském roce město hradilo všechny náklady na provoz koupaliště, které činily přes 200 tisíc korun. Provozovateli zůstávaly všechny příjmy ze vstupů. V tomto roce, na základě již dříve uzavřené smlouvy, bude město hradit pouze revize a všechny ostatní náklady zůstanou, stejně jako příjmy, provozovateli,“ popsala starostka situaci s tím, že na základě smlouvy dokonce radní nemají možnost upravit cenu vstupného.

Františkánské setkání mládeže se na Cvilíně koná už 23 let.  Pětidenní program ve františkánském duchu organizuje Česká provincie řádu minoritů.
Františkánské setkání mládeže na Cvilíně

„Ve variantě návštěva celé rodiny, tedy 2+1 a 2+2, je to u nás dražší než návštěva Krnovského koupaliště,“ upozornila starostka.

„Smlouva, kterou uzavřelo minulé vedení, nám nedává možnost provozovat koupaliště tak, aby zde mohlo dojít k opravám, rekonstrukcím a případné výstavbě tobogánu. Po několik jednáních s provozovatelem se Rada města Město Albrechtice usnesla, že smlouvu vypoví na základě ustanovení občanského zákoníku s šestiměsíční výpovědní lhůtou,“ napsala ve svém vyjádření starostka Murová na facebooku a upozornila, že i letošní provoz koupaliště bude zajišťovat firma SAFE COMMERCIONAL, přestože s ní radní nejsou zcela spokojeni.

RBP, zdravotní pojišťovna
S pojišťovnou RBP k moři i po hlavní turistické sezoně
Ilustrační foto
Pětina Čechů nedodržuje pitný režim. Riskují dokonce rakovinu

„Provoz koupaliště na sezónu 2020 se pokusíme zajistit již v režii města i s jistými stavebními opravami a snad i s tobogánem,“ uzavřela svůj vzkaz občanům starostka.

V diskusi na facebooku Města Albrechtic Jan Metzl upozornil, že firma SAFE COMMERCIONAL vyhrála provoz koupaliště ve veřejném výběrovém řízení a že podmínky provozu byly předem vyvěšeny na úřední desce města.

Ilustrační foto.
Okresní kolo závodů „Všestrannosti 2019“

„Opravy a rekonstrukce město dělat může, ale logicky mimo hlavní sezónu, což je květen až září, protože v opačném případě by zasahovali do podnikatelského prostředí provozovatele. Můžeme jen doufat, že výpověď smlouvy proběhla transparentním, férovým a hlavně zákonným způsobem vzhledem k provozovateli,“ komentoval situaci Jan Metzl.

Také upozornil na známé pravidlo, že drahé vstupné znamená málo lidí a levné vstupné naopak hodně lidí.

„Krnovské koupaliště, to je příběh sám o sobě. Podívejte se do rozpočtu města Krnova kolik peněz ročně doplácí na provoz koupaliště a hlavně nezapomínejte, že minulý rok bylo vstupné snížené vzhledem k pozdnímu otevření koupaliště po rekonstrukci. Stav koupaliště je výsledkem politiky minulých vedení, ale je bezesporu naivní si namlouvat, že když chcete budovat tobogán, ohřev a snad i něco víc rekonstruovat, tak že provozní náklady koupaliště budou někdy klesat,“ doplnil skepticky Metzl a popřál radním hodně štěstí do sezóny 2020, aby jim vydržel optimismus s velkými plány.

Karlova Studánka byla plná ovcí, kolovrátků a vlněné módy. Jarmark měl upozornit, že ovčí vlna není odpad, ale surovina.
Atrakce v Karlově Studánce: stříhání ovcí a předení ovčí vlny