Bruntálská gymnazistka Marie Glozová jako žádná jiná z dvanácti finalistek Miss Renety 2014 zabodovala u publika i u internetových hlasujících. Pár dnů před finálovým večerem ve Střední škole Havířov-Prostřední Suchá bylo jasné, že vyhraje titul Miss Reneta 2014 internet. V internetovém hlasování na stránkách soutěže ji hodnotili nejvyššími známkami.

Kvintánka bruntálského Všeobecného a sportovního gymnázia to na celé čáře vyhrála rovněž u publika, které ji katapultovalo k zisku titulu Miss Reneta publikum 2014.

Marie Glozová se tak může radovat jako jediná z dvanáctky soutěžících hned ze dvou titulů hlasovacích soutěží letošního finále. Vůbec ji proto nemusí mrzet, že se hlavní vítězkou stala její soupeřka Tereza Vašutová z Gymnázia a Střední odborné školy Nový Jičín, bydlící v Příboře.

Pro vítězství hlasovali diváci

Finálového klání v Havířově se zúčastnily dvě Slovenky, jedna dívka z Polska a devět sličných studentek z České republiky. Soutěž komentoval herec Jan Čenský. „V průběhu Miss Renety jsme hovořily o svých snech a přáních. Přála jsem sobě i ostatním hodně štěstí, zdraví a lásky. Chtěla bych všem poděkovat za podporu, kterou přispěli k mým dvěma titulům," řekla Marie Glozová v pondělí v prostorách bruntálského gymnázia v Dukelské ulici.

Dvou vítězství si bruntálská miss cení o to víc, že vzešla z hlasování diváků v hledišti soutěže a internetového hlasování. „Mých titulů si o to víc cením, že vzešly z hlasování běžných lidí. Diváci a internetoví hlasující rozhodovali a zvolili si mě o své vlastní vůli," těšila se Glozová.

Poděkování za podporu patří taktéž rodině a přátelům, kteří dodávali sympatické dívce sílu a sebevědomí. I zdravé sebevědomí bylo totiž ve finále potřeba.

V plavkách se nestyděla

Casting pro Miss Reneta 2014 začal už vloni v prosinci. V lednu prodělaly soutěžící třídenní soustředění a v polovině března týdenní soustředění. Před finále se v Havířově spolu soustředily další čtyři dny. „Příprava na samotné finále byla docela náročná, psychicky i fyzicky. Já jsem si ji ale docela užívala. Myslela jsem, že se budu stydět při promenádě v plavkách, nakonec se ale moje obavy rozplynuly jako mraky na nebi," uvedla dvojnásobná studentská miss.

Co se týká dalších plánů Marie Glozové, v nejbližší době se chce věnovat zejména studiu, aby nezůstávala pozadu oproti spolužákům. „Musím dohnat veškeré učivo. Moje poděkování tedy patří i vedení a pedagogům naší školy za to, že mi umožnili se prestižní mezinárodní soutěže účastnit. Snad jsem bruntálské gymnázium a město Bruntál reprezentovala důstojně. Děkuji i za podporu čtenářům Bruntálského a Krnovského deníku," dodala miss.

Jedno je již dnes jisté. Soutěže Miss Reneta se v příštím roce Marie Glozová nezúčastní, protože se finalistky nemohou opakovaně hlásit. Není vyloučeno, že sympatická slečna bude usilovat o titul v nějaké další soutěži miss. Rozhodně na to má.