Teplejší počasí vyznavače sjezdového lyžování nemusí odradit, na mnoha místech mají návštěvníci hor stále výborné podmínky pro lyžování.

„Až půlmetrová vrstva sněhu na sjezdovkách v Karlově umožňuje provozovatelům lanovek a vleků upravit kvalitně celkem sedm sjezdových tratí. Zimní sezona v Karlově pokračuje naplno," uvedl zástupce SKI Arény Karlov v Malé Morávce Jan Mitáš.

Jarní lyžování

Ski Aréna Vrbno ve Vrbně pod Pradědem se zatím úspěšně drží, na sjezdovce leží stále přes třicet centimetrů sněhu a v provozu je i večerní lyžování ve středu, pátek a sobotu od 18 do 21 hodin.

„Zatím to jde dobře, ale je to už takové jarní lyžování. Příští víkend nejspíše uspořádáme poslední lyžování a rozloučíme se se zimou, lyžaři budou mít celodenku za dětské ceny," oznámila Maria Nelly Fučelová Rozmanitová, vedoucí Ski Arény Vrbno.

Provozovatelé arény se nyní zaměřují již spíše na velikonoční akce pro děti a na ostatní atrakce Arény, jako je například bobová dráha.

V Karlově na vrchol

V provozu již není Ski Areál Annaberg v Andělské Hoře, na kterém měli původně provozovatelé naplánovanou akci S ČT Sport na vrchol.

Proto se dohodli se zástupci Ski Arény Karlov, že jejich sjezdovky červená FIS a modrá Family u dvousedačkové lanovky Myšák poslouží jako dráhy pro lyžařský závod v obřím paralelním slalomu pro děti i dospělé, který se koná v rámci sportovní televizní show.

„Ve Ski Aréně Karlov v Karlově pod Pradědem oslavíme zanedlouho první rok působení," hodnotil Jaroslav Lukeš, provozovatel lanovky Myšák ve Ski Aréně Karlov.

„I přes poměrně krátkou dobu našeho trvání se nám podařilo přinést do regionu reality show, která nemá ve světě obdoby. Poprvé tak v historii zavítá i do karlovského údolí soutěžní pořad České televize S ČT Sport na vrchol," hlásil hrdě Jaroslav Lukeš, provozovatel lanovky Myšák ve Ski Aréně Karlov.

Akce se koná celý víkend od pátku do neděle.

V provozu i ostatní sjezdovky

Krom závodních sjezdovek bude samozřejmě v provozu i dalších pět sjezdovek a dvě lanovky Ski Arény Karlov.

Všechny tři lanovky Myšák, Karlovský Express a Klobouk i vleky Kazmarka a U Pradědu jsou v provozu, stejně jako sedm sjezdovek. Pro lyžaře jsou připraveny tři modré sjezdovky s lehkou obtížností, tři červené se střední obtížností a jedna černá adrenalinová sjezdovka (Klobouk).

Dále mají návštěvníci možnost večerního lyžování v největším osvětleném areálu na Moravě u lanovky Karlovský Express denně od 18 do 21 hodin. V provozu jsou také restaurace a skibary, včetně hudbou ozvučeného skibaru na sjezdovce nad restaurací U Ježka.

Happy day

Ski Areál Kopřivná v Malé Morávce nezůstává s akcemi po zadu. Na sjezdovce stále leží okolo půl metru sněhu a areál se chystá na sobotní akci pro celou rodinu. „V sobotu zde budeme mít celodenní akci s názvem Happy day. Je určena především dětem, ale pobaví se zde i dospělí," prozradil Libor Petrů, vedoucí Ski Areálu Kopřivná.

Děti se zde mohou těšit na různé soutěže, dospělé čeká při zakoupení celodenního skipasu losování o hodnotné ceny.

Lyžuje se i na Ovčárně. V provozu je zde Ski Areál Praděd, kde mohou návštěvníci zavítat na vleky Velký a Malý Václavák, Vlek A a vlek C. Dvojvlek B1 a B2 je v provozu jen během soboty a neděle.

Miriam Opletalová