„Nová sjezdovka je dostatečně široká a málo prudká, takže bude ideální pro naučení se na sjezdových lyžích nebo snowboardu. Zároveň se k ní dostanou lidé sedačkovou lanovkou, takže odpadá nutnost jízdy na vleku,“ přiblížil novou sjezdovku Karel Soukup, mediální zástupce Ski Arény Karlov.

Kromě nové sjezdovky se provozovatelé areálu rozhodli také stávající sjezdovky rozšířit, aby zvýšili bezpečnost lyžařů. „Na bezpečnost při lyžování myslíme a děláme pro to maximum,“ dodal Soukup.

Před otevřením má i ski areál Čerťák v Horním Václavově, který leží pár minut od Malé Morávky a starají se o něj stejní provozovatelé jako o areál v Karlově. Zde chtějí provozovatelé pomoci dětem naučit se lyžovat díky novému výcvikovému parku.

„Jsme si vědomi toho, že jsou našimi návštěvníky v hojné míře právě rodiny s dětmi. Z toho důvodu připravujeme nový prostorný dětský park. Jeho součástí budou dva pojízdné pásy, které začínající lyžaři jistě ocení,“ uvedl Jan Mitáš, zástupce areálu Čerťák.

To, že se areály v Malé Morávce, Karlově, který je její obecní částí, a okolí stále rozšiřují, kvituje starosta Malé Morávky, Ondřej Holub. „Jako obec jsme moc rádi za investory, kteří si jako sídlo firmy vyberou právě Malou Morávku a kteří nám pomáhají se zlepšováním služeb pro turisty.

Zároveň jsou všechny firmy, které tu podnikají, významnými zaměstnavateli a pomáhají i místním obyvatelům. Přes zimu jako obec generujeme zhruba 1000 pracovních míst na 720 stálých obyvatel, což je skvělé,“ dodal na závěr starosta Malé Morávky Ondřej Holub.

Lukáš Nedomlel