Na seznam projektu Českého rozhlasu s názvem „Ježíškova vnoučata“ senior napsal, že by se rád projel armádním vozem a mluvil s „nějakou vyšší šarží.“ Lucie si jeho přání přečetla a zařídila setkání seniora s plukovníkem Jaroslavem Hrabcem a nadrotmistrem Pavlem Pandolarovským.

Sama měla na sobě vojenskou uniformu, takže jsme se ptali, jestli je také v armádě. A ona vysvětlila, že ne, že je jen „Ježíškovo vnouče“. Oblékla se do maskáčů jen proto, aby se to líbilo panu Josefovi.

Byla veselá a velmi milá. Setkání si užívala, stejně jako pan Josef, vojáci i novináři. Nikdo nemohl tušit, že tato úžasná dívka má před sebou poslední týden života. V pondělí 25. prosince zahynula ve Vysokých Tatrách.

Ten den zde došlo ke dvěma smrtelným nehodám. Dopoledne spadla ze stezky pod Téryho chatou pětadvacetiletá česká turistka a odpoledne uklouzli dva čeští turisté pod Slavkovským štítem. Obětí této druhé nehody je právě Lucie.

Na jejím facebooku je mezi jejími posledními příspěvky i vyznání věnované Krnovu. „Na tento den nezapomenu! Měla jsem tu čest stát se Ježíškovým vnoučetem a splnit vánoční přání panu Josefovi z Domova pro seniory v Krnově. Tento pán toužil po setkání s vyšší vojenskou šarží a po projížďce vojenským vozidlem.

Celá věc se zrealizovala hlavně díky dobré vůli a ochotě plukovníka Hrabce, ředitele Krajského vojenského velitelství! Moc mu tímto děkuji! Byl to zážitek i pro mě! Lidi, moci udělat radost druhému je prostě nejvíc! Ty rozzářené oči pana Josefa za to stály!“

Díky za ten čas společně strávený v Krnově. My na vás Lucie, také nikdy nezapomeneme.

Den, kdy se seniorovi splnilo přání. Zleva plukovník Jaroslav Hrabec, pan Josef, nadrotmistr Pavel Pandolarovský a Lucie, „Ježíškovo vnouče“.
Štědří dárci plnili přání seniorům