„Chtěli jsme se zaměřit hlavně na malé obce na Bruntálsku. V našem okrese působí Charita Krnov, ta pokrývá hlavně Krnovsko a Osoblažsko, působila zde také Charita Odry, ale náš region je velký a k lidem v některých obcích se pomoc nedostala. Je to trošku zapomenutý kraj," vysvětluje okolnosti vzniku nové Charity vedoucí pečovatelské služby Kateřina Babišová.

„Naši činnost vnímáme jako službu bližnímu, nabízíme lidem pomoc v jejich životních nesnázích," dodává ředitelka Eva Macková.

Letos poprvé zajišťovala Charita sv. Martina Tříkrálovou sbírku na Bruntálsku a Rýmařovsku. „Do sbírky se zapojilo přibližně 200 dobrovolníků, koledníků a vedoucích skupinek, kteří byli ochotni i v extrémně mrazivých podmínkách trpělivě navštěvovat domácnosti a prosit za potřebné," uvedla Kateřina Babišová.

Děti si jako poděkování za koledování užily zábavné odpoledne. „Akce se konala poslední lednovou sobotu v tělocvičně Základní školy Malá Morávka. Myslím, že odpoledne se povedlo, přijelo téměř 60 dětí, bruntálské středisko volného času připravilo hezký program, měli jsme půjčený skákací hrad, podpořily nás místní firmy i jednotlivci," uzavřela ředitelka.

Gabriela Mathiasová