Černého křížence labradora, který se několik dní toulal po Sídlišti pod Cvilínem a v jeho okolí, se již krnovským městským strážníkům podařilo odchytit. Lidé, kteří opuštěného pejska na sídlišti viděli, se ho pokoušeli krmit, pes byl ale velmi plachý a bál se k lidem přiblížit.

Lidé denně volali strážníkům

Odchytit se ho nedařilo ani krnovským strážníkům. „Lidé nás k psovi několikrát denně volali, zejména proto, že měli strach, aby neumrzl. V úterý 12. ledna v pět hodin odpoledne jsme konečně prolomili smůlu a odchyt se podařil," uvedl velitel Městské policie Krnov Pavel Moravec.

Po odchycení psa se bohužel ukázalo, že nemá čip, takže není možné zjistit, komu patří. Vyděšeného hafana čekala veterinární prohlídka, čipování a přesun do dočasné péče Heleny Mikulcové, která mu nyní hledá nový domov.

Moc dobrého asi nezažil

„Pejsek si zatím zvyká na nové prostředí, jeví se přátelsky, ale myslím, že asi nic moc dobrého ve svém životě zatím nezažil a moc přátelských kontaktů s lidmi neměl. Je to mladý, maximálně dvouletý nevylítaný puberťák, zatím bude u nás, než pro něj najdeme nový domov.

Aktuální fotky najdou lidé na našem facebooku Šance pro život," říká dobrovolnice Helena Mikulcová, která se o psy odchycené či nalezené na Krnovsku stará a hledá jim nové majitele.

Ke psům, kteří Heleně Mikulcové v lednu přibyli a jsou nyní nabízeni k adopci, patří ještě například černý kříženec jezevčíka. Ten byl nalezen 11. ledna u Pochně, kousek od Krnova, na jedné cestě k lesu směrem na Lichnov.

„Hafan skoro dva dny seděl na jednom místě a čekal. Je to asi rok a půl starý ustrašený černý krasavec, byl bez čipu, bez obojku. Zatím je ve stresu, bojí se mužů, ale nereaguje agresivně, spíš ztuhne a čeká, co bude… S dětmi je kamarád," uvádí na facebooku Šance pro život Helena Mikulcová.

Bruno se našel

Její stránky využívají také lidé, kterým se jejich pes ztratil a prostřednictvím facebooku svého miláčka hledají. A mnohdy také naleznou. Jako tomu bylo v případě Bruna, který se při venčení 15. ledna lekl vlaku, zaběhl se a nevrátil se ani na zavolání. Toto hledání dopadlo dobře a Bruno byl další den doma.

Gabriela Mathiasová