„Pocitová mapa Krnova vychází z pocitů obyvatel města. Jejím prostřednictvím se občané aktivně zapojili do sběru informací o veřejném prostoru,“ vysvětlila mluvčí krnovské radnice Dita Círová. Výsledky přináší zajímavé informace, s nimiž chce vedení města dále pracovat. Mezi oblíbená místa patří centrum města, Smetanovy sady, Cvilín, soutok Opavy a Opavice, Chářovský park, Ježečkův palouk, rozhledny a sportoviště. Na téměř stejných místech lidé rádi tráví volný čas a jsou na ně hrdí.

S pocitem hrdosti občané na mapě vyznačili rovněž synagogu, přírodní památku Staré hliniště, areál firmy Kofola, kostel sv. Benedikta v Kostelci, Kofola Music Club nebo bikepark.

Posledně jmenované sportoviště se ale objevilo také mezi místy, kde se někteří necítí dobře. „Překvapilo mě to, já osobně vnímám bikepark velmi pozitivně, jsem rád, že ho máme, je to jedno z nejvíce využívaných venkovních sportovišť,“ komentoval tento výsledek Pavel Moravec (Krnovští patrioti).

Špatně se cítí lidé v lokalitě ulic Mánesovy, Vrchlického a Alšovy, v prostoru po bývalé slévárně, městském parku za Albertem nebo na obou vlakových nádražích.

Vytvoření pocitové mapy Krnova je jednou z aktivit Zdravého města Krnova a místní Agendy 21 Krnov.

GABRIELA MATHIASOVÁ