„Je to důležitá věc, která chyběla k tomu, aby zimní stadion mohl o něco lépe fungovat. Stará rolba již dosloužila a bylo nutné ji nahradit. Přesto si ji ponecháme jako železnou rezervu,“ sdělil místostarosta Rýmařova Jaroslav Kala.

Nový stroj má speciální řezací zařízení, které hlídá správné parametry ledu, od čehož si provozovatelé slibují i úspory. „Zajišťuje hlavně správnou tloušťku, čímž se díky snížené energetické náročnosti ledové plochy ušetří prostředky na provoz zimního stadionu,“ řekl Kala.

Rýmařovští bruslaři dostali před nedávnem k užívání také novou nástavbu provozní budovy kluziště. „Z bývalého objektu rehabilitace, která se demolovala, jsme přestěhovali jednu z částí a přistavěli na starou budovu zimního stadionu,“ popsal kuriózní stavitelský počin Jaroslav Kala. V těchto prostorách jsou umístěny šatny pro vyznavače ledního sportu a sociální zařízení.

V budoucnu je v plánu i zastřešení zimního stadionu „Zastřešení zimního stadionu je jedna z mých priorit. Pokud se objeví dotační titul, z něhož by bylo možné zastřešení stadionu financovat, pak se o něj samozřejmě přihlásíme,“ dodal místostarosta Kala.

Zuzana Pršalová