Zřícení lávky v Praze si vyžádalo zranění čtyř lidí. V Bohušově velmi podobná událost 8. listopadu 2014 skončila jedním podvrtnutým kotníkem.

Jediné noviny, které informovaly o zřícení lávky v Bohušově, byla polská Nowa Trybuna Opolska (NTO). Tato lávka přes řeku Osoblahu se totiž zhroutila pod polskými turisty.

Co se v Bohušově vlastně stalo? Zájezd do Bohušova za gastronomickými zážitky pořádala prudnická pobočka turistické organizace PTTK. O zřícení mostu polské novináře z NTO informoval manažer tohoto zájezdu Zbigniew Zagłoba Zygler.

„Byli jsme v Bohušově už několikrát. Přijeli jsme úzkokolejkou a zašli na svatomartinské hody na pečenou husu do restaurace Pod Dubem. Po hodech jsme chtěli navštívit zříceninu Fulštejn,“ vysvětlil tour manažer, proč se výprava vydala přes lávku pro pěší na opačný břeh.

Zřícení lávky a pád z výšky kolem 2,5 metru do mělké říčky Osoblahy popsal novinářům NTO svědek Francis Stenkala: „Spadli jsme do vody i s prkny a trámy, ze kterých koukaly hřebíky. Měli jsme velké štěstí, že se nikomu nestalo nic vážného.“

Promočení turisté se s pomocí kolegů všichni šťastně dostali na břeh. Po listopadové koupeli v řece už nikdo neměl na zříceninu Fulštejna ani pomyšlení. V Bohušově čekal autokar, takže místo výletu co nejrychleji spěchali domů do Prudniku.

Organizátorům zájezdu byl hlášen pouze jeden úraz, a to podvrtnutá noha.

„Viděl jsem ten most už před rokem. V poslední době někdo vyměnil desky a zábradlí za nové, ale původní nosné trámy tam zůstaly. Dobře jsem si je prohlédl z vody. Byly kompletně prohnilé,“ doplnil Francis Stenkala v rozhovoru pro NTO. Polští turisté tak spěchali domů, že událost nikomu nenahlásili. Tak se stalo, že na české straně zřícení lávky nikdo nezaznamenal.

Připomeňme, že lávka plná lidí se v Bohušově zřítila 8. listopadu 2014. Už 11. listopadu 2014 na nejvýznamnější polský státní svátek Den nezávislosti Polska projížděl Bohušovem kolem zřícené lávky prezident Miloš Zeman, který si v rámci oficiální návštěvy Osoblažska dopřál také projížďku po osoblažské úzkokolejce.

Český prezident viděl zřícený bohušovský most z okna vlaku jako na dlani, když bez většího zájmu projížděl kolem v doprovodu bývalého hejtmana Jaroslava Palase a tehdy úřadujícího hejtmana Miroslava Nováka.