To je jeden z návrhů, jak se postarat o údržbu místa posledního odpočinku mimo jiné i nejvýznamnějšího bruntálského starosty Wenzela Franze Olbricha (14. 6. 1846 - 10. 5. 1930).

Jako již po dlouhá léta, tak i letos položili členové Klubu Za starý Bruntál kytičku k hrobu člověka, který byl v Bruntále dlouholetý radní a v letech 1901 až 1919 vykonával funkci starosty.

„Ze svého postu prosadil ve městě mnohé a z malého městečka se pod jeho vedením stalo opravdové město," připomněl přínos bývalého starosty předseda Klubu Za starý Bruntál Pavel Rapušák.

S Olbrichovým jménem je spjata modernizace Bruntálu a rozvoj města. U příležitosti výročí jeho narození členové Klubu každoročně hrob navštíví. „Položení kytičky však předchází úklid hrobu, a tak vždy posuzujeme i jeho stavebně technický stav. Hrobové místo je posledními již vzdálenými příbuznými z Rakouska ještě řádně zaplaceno, ale na údržbu to již nestačí," konstatoval Rapušák.

„Možná by současná radnice mohla udělat to, co udělali v Opavě, Krnově, Moravském Berouně, ale i mnoha jiných místech a to, že „odkoupili" hroby slavných starostů a pro jejich zachování i pro budoucnost je udržují?" navrhl Pavel Rapušák.