Sloní pomazánkou je takovou dobrotou, že by postavila na nohy snad i nemohoucího. Jak prozradila zkušená kuchařka a autorka vítězného receptu, na pomazánku potřebovala půl kilogramu měkkého salámu, který pomlela mlýnkem na maso s moravankou, nakonec přidala tatarku.

„Když není tatarka, stačí majolka. Zamícháte to, a máte pomazánku hotovou. A proč jsem ji nazvala sloní? Je prostě pikantní, pořádná, prostě sloní," řekla Eliška Koryčanská.

Čtenářům Deníku doporučila kuchařinka tu dobrotu mazat na chlebíčky, jednohubky, i jen tak na chleba. „Je skvělá na Silvestra, nebo když vám přijde návštěva, ať nesedíte na sucho," dodala.

Více z Kulinářského dne najdete v pondělním tištěném vydání Deníku.

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#