Dechový orchestr mladých Krnov a další členové výpravy zde reprezentují město Krnov, Moravskoslezský kraj a Českou republiku na prestižním festivalu „2016 Beijing International Band Festival".

Jak se úterní koncert podařil? „Koncert byl skvělý. Všichni hráči, i přes velkou únavu, odvedli výborný výkon, který byl odměněn zaslouženým potleskem," hlásili na Facebooku hudebníci.

ZEĎ, NEFRIT A HEDVÁBÍ

Ve středu pak krnovská výprava navštívila jednu z nejvýznamnějších památek světa Velkou čínskou zeď a večer hudebníci odehráli další koncert.

„Máme za sebou velmi náročný den, ve kterém jsme zvládli navštívit Velkou čínskou zeď, nefritovou továrnu a továrnu na hedvábí. Po celodenním cestování jsme také absolvovali další úspěšný koncert, a to od 19:30 čínského času opět v Tsinghua University Concert Hall," ohlásili ve středu v noci.

Časový posun v Číně je šest hodin. Půl osmé čínského času bylo půl druhé odpoledne našeho času.

DVĚ NEJLEPŠÍ TĚLESA

Čtvrteční den si od hraní odpočinuli, na programu byl shopping v Xiushui Market, okruh úzkými uličkami a alejemi Pekingu na rikšách a návštěva jezera Houhai.

Ve stejném čase jako Dechový orchestr mladých Krnov je v Číně na zájezdu také Česká filharmonie. Na Facebooku na to upozornil fanoušek orchestru Tomáš Kořínek: „Zdravím všechny Krnováky, jsem nesmírně pyšný na vaše úspěchy v Číně, kde se nyní nachází naše nejlepší dvě tělesa Česká filharmonie a DOM Krnov. Přeji vám, ať si to všichni moc užijete a dále šíříte radost z hudby."

Gabriela Mathiasová