„Náš projekt se jmenuje „I takoví jsme kalendář, který vám nesmí chybět". Z fotografií, které zobrazují naše klienty jako lidi aktivní, plné života, zajímající se také o módu, chceme vytvořit kalendáře a pohlednice. Chceme z nich také uspořádat výstavy," vysvětlila vedoucí střediska Benjamín Veronika Židková, nač získané peníze použijí.

Pokud by se nepodařilo celou částku nasbírat, peníze se vracejí dárcům. To se ale Benjamínu nestane. V tuto chvíli je už nejspíše i to poslední procento doplněno. Pokud ne, máte poslední příležitost přispět. Projekt bude ukončen v pátek 24. června v odpoledních hodinách.

PŘISPĚLO 203 DÁRCŮ

Dárci získávají za svůj příspěvek odměny. Ozdobu z keramické hlíny dostane za svůj příspěvek 114 korun 28 dárců. Magnet s fotkou za 130 korun si koupilo 16 lidí. Částkou 800 korun přispělo 22 lidí, těm bude v roce 2017 na zdi viset kalendář Benjamínu. Nejvyšší možnou částku, a to deset tisíc korun, darovala firma Značky Morava z Krnova, která dostane pozvání na vernisáž obrazů a komorní křest kalendáře, bude mít osobní poděkování v kalendáři, dostane kalendář a pohlednice. Prostřednictvím portálu Hithit.com přispělo do včerejška na projekt „I takoví jsme kalendář, který vám nesmí chybět" celkem 194 lidí.

POMOHL I DENÍK

„Moc si vážím toho, kolik lidí naše výzva oslovila. Skvělou spolupráci jsme navázali například s městskou policií, s TJ Sokol Chomýž, kteří pro nás hráli jeden zápas a se spoustou škol, firem a jiných zařízení. Věříme, že se nám podaří vydat krásné kalendáře a připravit výstavy, které zaujmou spoustu návštěvníků. Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří přispěli nebo projekt propagovali. Velké díky patří i Deníku, který celý projekt mediálně provázel a podporoval," uzavřela Veronika Židková a pozvala všechny na čtvrtek 23. června do evangelického kostela v Krnově, kde se od půl šesté koná koncert pěveckých sborů a kde budou pracovníci Slezské diakonie projekt naposledy prezentovat.

GABRIELA MATHIASOVÁ